välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar en ask

Postad av : Jeanette Morales

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Trädet ask är en del av den kungliga familjen av amerikanska träd och kan hittas över mycket av vårt land. Det är vackert och värdefullt både för ett landskap träd och för det utmärkta råvaror som det ger. Identifiera Ash trädet är lika enkelt som faller av den ökända loggen. Oavsett om vi letar efter den vita askan (Fraxinus Americana) eller den gröna ask (Fraxinus Pennsylvanica) identifieringsuppgifter egenskaper är desamma. Om du är intresserad av träd och i att lära sig identifiera dem så finns det en mängd information på nätet och länkar till några av dessa platser är refereras. Det bästa sättet är att köpa en bra bok fält på träd och ge sig ut i skogen. Du kommer bli förvånad över hur många Ash träden runt om du bor i täckningen zonen. Finns länkar till fältet och annan information om detta

Du behöver:. .
Solglasögon
Digitalkamera.
Kikare.
Insektsmedel.
Liten anteckningsbok och blyerts.


1.
Titta på bark. Ash träd-oavsett vad de arter-har en distinkt rutmönster av barken. Några andra träd har ett liknande mönster men inte riktigt samma som Ash. Titta längre upp på stammen än på marknivå eller ens i ögonhöjd. Om det är en Ash mönstret kommer att visa sig.
2.
Titta på förgrening i trädet. Lemmar av askan är mitt emot varandra och det är inte vanligt alls bland trädslag. De flesta träden är växelvis förgrenad. Notera att benen kan brytas loss av vinden, insektsangrepp och så vidare och det första intrycket kan vara att trädet inte är ett Ash. Titta hela trädet över noggrant och sedan kan du avgöra om armar och ben och kvistar verkligen växer motsatsen till varandra.
3.
Titta på bladen. Bladen på flygblad kommer också att växa mittemot varandra. Kanterna på bladen kan vara tandade eller släta. Ibland kan man hitta blad på en aska som både släta och tandade kanter. Tänderna blir relativt bra och inte djupt eller uttalad.
4.
Fotografi trädet och det är bark, löv, form och förgrening ur olika synvinklar. Tillbaka hemma kan du ladda foton i datorn och jämföra dem med bilderna i ditt träd identifiering området boken och med information finns på flera ställen på nätet.
5
Om du fälla trädet för ved eller andra ändamål så kluven ved kommer att ha följande egenskaper.

Det kommer att delas rakt och med relativt lätt om inga knutar finns där uppdelningen sker

kluven ved exponerade invändiga ytor kommer att vara mycket ljus -. vissa kan vara nästan vit-och säden kommer att vara ljusbrun, brun eller ljusbrun . Ask är en av de mest överlägsna skogen för användning som bränsle. Som det gamla ordspråket säger, "Ask grönt eller Ash torr, kan en kung torr sina tofflor med". Ash brinner så bra grönt och okryddad som den gör när det är torrt. Ash har lägre vattenhalt i det gröna stat än de flesta andra träd.

Tips och varningar


  • Titta på ett träd, det är blad, bark och förgreningar igen och igen. Gör detta från flera olika synvinklar innan man beslutar att du verkligen har identifierat vad det egentligen är.
  • Använd alltid en blyerts för att ta fältanteckningar. Den penna noterar kommer inte att köras som kommer bläck om den är fuktig eller kommer en dusch.
  • Ask trä är tillverkad i ett stort antal produkter, bland annat möbler, paddlar båt, hissa gambrels, verktygsskaft, basebollträ, skålar och mycket mer.
  • Det finns många arter av Ash men Vit Ask och Green Ash tycks vara den dominerande arten. Du kommer att upptäcka att listan med dominerande arter varierar bland experterna. Det säkert kommer att variera från en geografisk region till en annan och påverkas av klimat och jordarter
  • EAB -. Emerald Ash Borer-är en kinesisk import som är förödande askan träden i Amerika. Miljontals Ash har ödelagt av denna terroristiska insekt. Det är möjligt att vi kan se trädet ask gå vägen för Vandringsduva, amerikansk kastanj och amerikanska Elm. Lär dig att identifiera dessa vackra träd och uppskatta dem innan de försvinner från vår landskapet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org