välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel silverfish

Postad av : Jeanette Morales

Silverfisk är skadedjur som dart i och genom poster i kökslådorna, gnaga på sidorna av böcker i bokhyllor, och gör sig hemma i lådor eller påsar med mat på skafferiet hyllor. De älskar att knapra bort på kläder, särskilt bomull, och föredrar fuktiga, mörka områden i hem, sjukhus och restauranger. Från födseln till döden, silverfiskar utgör en utmaning för husägare och bödlarna hela världen

Parning

före parning, Silverfisken genomgå ett intrikat parning dans av beröring och gnugga antenner. Den kvinnliga dart bort och återgår sedan stå bredvid sin make, som vibrerar svansen i en kittlande parning display. Den manliga inlåning hans trådliknande sperma som honan plockar upp och använder för att befrukta sina ägg.

Ägg

Kvinna Silverfisken insättning flera ägg åt gången på en mörk plats, helst en fin, fuktig spricka eller skreva. Den lilla gulaktiga ägg inkubera under en period av ca 40 dagar eller så.

Nymfer

När kläckningen, den lilla men fullt utvecklade nymfer är vita, och så småningom vända grått eller silver när de går in i vuxenlivet. Det tar nymferna flera månader för att utvecklas till vuxna Silverfisken.

Ömsat

ömsat sker kontinuerligt under hela livet på en silverfisk, om än från nymf till vuxen kommer en silverfisk behöva molt fem eller sex gånger för att rymma sin växande kropp

Vuxna

En vuxen Silverfisken är cirka en halv centimeter lång, och verkar ha silverglänsande fjäll som liknar en fisk -. därav namnet. De är snabba insekter som ogillar ljuset. Under hela sin livslängd på flera år, upptagen de själva fyller på kolhydrater och proteiner som finns i kartong, tapeter, sängkläder och mycket mer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org