välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av mat gör olika fåglar äter?

Postad av : Jeanette Morales

Vad fåglar äter varierar med arter av fåglar och var de bor. Det finns ca 10. 000 olika arter av fåglar med livsmiljöer över hela världen

Du behöver:. .
Spik
Koppartråd.
D-cells batteri.
Eltejp.
Små metallföremål (t. ex. gem).
Stålstav.
Elektrisk källa.

typer av livsmedel

Fåglar oftast äter frukt, växter, frön och nektar. Vissa äter även mindre djur, fiskar och as (skämda djurkött). Andra äter insekter eller maskar. Det finns fåglar som äter kräftdjur som krill och räka.

Fåglar som bor runt Bostäder och befolkade områden

Fåglar som du ser i din trädgård eller gård, som sparv eller fink brukar äta maskar och insekter. De kan ibland vara en olägenhet i din trädgård genom att äta frön du har planterat som inte har vuxit ännu, eller genom att äta frukt från din fruktträd innan du får en chans att plocka den. Den lilla kolibri gör upp för det, men den äter nektar från din kolibri matare.

fåglar som lever av vatten

sjöfåglar, som omfattar ankor, gäss och svan äta krabbor, räkor och andra kräftdjur. Andra fåglar som lever i närheten av vatten kan också äta gräs och växter. Måsen, av vilka det finns många arter över hela världen, lever på små fiskar eller krabbor. De är också kända som asätare, äta på kadaver.

Fåglar som lever på marken

Kanske den mest kända av alla fåglar som gör sitt bo på marken är Roadrunner. De finns vanligen i öppna i dessert-liknande klimat. Den Roadrunner har en mycket varierad kost som innehåller frukt, liksom kött i form av ödlor och ormar, inklusive skallra ormar. Färgglada grund fåglar som lever på golvet av regnskogarna, som Argus fasan och den blå påfågel, äta frukt. Quail gör sitt bo i fält eller slätter och livnär sig på insekter och frön.

Fåglar som inte flyger

Den grupp av flygande fåglar ingår strutsar, emuer, och pingviner. Strutsar är från Afrika och bor i öppen mark och i öknen. De äter frön, gräs, och ibland gräshoppor. Emuer är kusin till struts, men är hemma i Australien och mindre i storlek. De äter också frön, gräs och insekter.

Penguins är inte bara hittat runt områden med kallt vatten som Antarktis och Galapagosöarna. De bor också i områden i Australien och Nya Zeeland. Penguins äter krill (ett kräftdjur som liknar räkor), bläckfisk och fisk. En unik faktum om pingviner är att de kan dricka saltvatten. De har en nasal körtel som filtrerar överflödigt salt, som sedan utsöndras i en koncentrerad vätska genom näsan.

The Majestic Birds of Prey

Rovfåglar inkluderar örnen, hök, falk, gam, och uggla. De finns i hela världen, från områden i Arktis, nära kuster, och öknar. Vissa föredrar skogar. Rovfåglar definieras som fåglar som dödar sina byten med sina klor (eller klor). De är utrustade med en fast näbb för att rippa kött. Med undantag av den gam, föredrar rovfåglar fånga levande stenbrott att äta, såsom mindre fåglar, reptiler, däggdjur, till exempel möss eller ekorrar och fisk. Gamar brukar föredra att äta på kadaver. Ugglor är unika i denna grupp eftersom de flesta arter är nattaktiva och jagar på natten eller i skymning.

    
    Copyright ©2011