välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är Staphylococcus epidermidis bakterier?

Postad av : Stefan Svensson

Staphylococcus epidermidis är en helt rund bakterie av släktet Staphylococcus och familjen Staphylococcaceae som växer i klasar och vanligen lever på mänsklig hud. Det beskrevs av Rosenbach 1884 och hette ursprungligen Staphylococcus albus. Staphylococcus epidermidis håller inte den violetta färgen när färgas av Gram metod (gramnegativa) och nästan alla stammar av Staphylococcus epidermidis inte producerar enzymet koagulastest, som inducerar koagulation (dvs. orsakar förtjockning). Staphylococcus epidermidis växer med aerob respiration (omvandla syre till koldioxid) eller genom jäsning (dela komplexa organiska föreningar till enkla ämnen)

Sjukdom

De flesta stammar av Staphylococcus epidermidis inte orsakar sjukdom och det är en teori om att vissa stammar och med kan ha en positiv roll för människor. När Staphylococcus epidermidis orsakar sjukdom, är det ofta i sjukhusmiljö. Det kan orsaka infektion på biomaterial som katetrar, klaffprotes, cerebrospinalvätska shuntar, gemensamma protes, vacular protes, postoperativa sår och venkatetrar.

Symtom

Eftersom Staphylococcus epidermidis kan orsaka infektion i en sådan mängd olika platser i kroppen, symtom på infektion är delvis beroende på var infektionen är. Vissa symtom som kan vara gemensamma för alla Staphylococcus epidermidis infektioner innefatta feber, trötthet, smärta eller ömhet på platsen för ett implantat, snabb andning, hjärtklappning och svettningar.

Biofilm

Många stammar av Staphylococcus epidermidis som orsakar sjukdom producerar ett slem som kan bilda en biofilm. Denna biofilm gör att bakterierna att stanna på biomaterial och hjälper bakterierna motstå immunförsvaret och många antibiotika och antimikrobiella ämnen.

Resistance

Staphylococcus epidermidis är resistent mot många antibiotika, inklusive meticillin, alla penicilliner, penems, carbapanems och cefalosporiner . Detta motstånd resulterar ofta i biomaterial nämns under "Sjukdom" som måste bort.

Study

Staphylococcus epidermidis studeras olika beroende på vilken typ av laboratorium studera den. Kliniska laboratorier testa typiskt för känsligheten för olika antibiotika och titta på biotoper, plasmid profiler och slem produktion. Forskningslaboratorier ser normalt på fagtyp och antigener bakterierna producerar och använder begränsa enzym analys och DNA-DNA hybridisering.

    
    Copyright ©2011