välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

oljesand extraktion

Postad av : Annika Hultén

Om oljesand

oljesand, även känt på vissa områden i tjärsand, är en blandning av sand, material lera, vatten och en olja ämne som kallas bitumen, eller olja stelnat i en långsamt flytande. Oljesand inträffar under jord, vanligtvis under ett ytskikt av jord och sten, och det tar inte bara arbetar med mina men att processen till användbara olja.

Eftersom oljesand förekommer i lager med andra varierande lager av separation av olika typer av jord, band gruvdrift en av de vanligaste metoderna för att hämta det. Den jordlagren trycks åt sidan, lämnar svarta grus den exponerade oljesand. Sanden är sedan tagits upp tankar och hinkar utanför gruv-platsen och till utvinning fabriker.

Bitumen Utvinning

Väl inne i fabriken, sanden förvandlas till flytgödsel, en mörk blandning göras genom att lägga sura kemikalier, heta vatten och ånga. Detta flytgödsel förfinas ytterligare genom passering genom skärmar och filter som samlar avlägsna stenar eller material. När blandningen är rent nog är det tappas på primär separation fartyg, eller enheter som drar från bitumen. I dessa tankar, flyter bitumen naturligtvis upp till ytan av blandningen där det kan samlas och späds ut. Sanden, som har sjunkit till botten av tankarna, också samlas in och skickas vidare till bearbetningsavfall tankar oljesanering som tillför extra kemikalier som nafta att utvinna ännu mer bitumen.

Så småningom är sanden töms och forslas iväg till ett avgöra bassäng, tillsammans med återvinningsbara vatten som används i extraheringen. Bitumen, däremot, är hämtad från utvinning fabriken och kör genom en serie värmare som snabbt värmen ämnet och blixt från vatten och kemikalier nafta. Detta görs vanligtvis i flera olika steg, varje steg tillämpa mer värme eftersom bitumen blir renare. Äntligen är den bitumen redo att brytas ner. Den sänds via flera olika maskiner som gör det till sorter av råolja.

Råoljepriset Skapande

bitumen skickas genom anordning som kallas en LC-Finer lägger väte till mixen och introducerar en katalysator som gör att bitumen att bryta ner i krackad lätt gasolja. Andra maskiner, som kallas, vätska Cokers, använda värme för att bryta isär bitumen i naturliga nafta, lätt och tung olja, medan extra kol-material bränns till granulat som samlas in och användas för andra ändamål. De tre vattendrag är behandlad för att avlägsna extra element som kväve och sedan satts till skapade råolja.

Det har varit några kontroverser över hållbarheten i att använda oljesand, särskilt den stora reservoaren finns i Alberta, Kanada . I huvudsak motståndare av extraktionsprocessen säga att mer energi (i form av naturgas) används för att förfina olja än oljesand faktiskt ger för villaägare. Råolja utvinns ur oljesand är också påstås vara mycket farligare för miljön genom att driva ut så mycket som tre gånger mer växthusgaser än traditionell olja prover.

    
    Copyright ©2011