välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en sammansatt mikroskop för att studera celler

Postad av : Ulf Friberg

Mikroskop är viktiga verktyg används för att visa saker som vi inte kan se med blotta ögat. Celler är byggstenarna i levande organismer, men vi behöver ofta mikroskop för att studera dem. Mikroskop kommer i många former, men sammansatta mikroskop är ett vanligt val för amatör forskare

Du behöver:. .
Slide med cellprov
Sammansatt mikroskop.


1.
Avslöja och placera mikroskop på en plan yta nära en strömkälla. Koppla in sladden i uttaget och slå på mikroskopet.
2.
Kontrollera att mikroskopet är på den lägsta förstoringen inställningen (den kortaste objektiv) och placera din bild cellprov på visning facket. Säkra glider under stift om sådant finns.
3.
Titta i okularet och justera den stora ratten tills du uppnår en allmän bild av ditt prov.
4.
att fortsätta se över okularet och vrid mindre ratten för att förfina ditt prov bilden medan du justerar belysningen efter behov. Bilden bör så småningom komma in i skarpa, klara fokus. Anteckna dina synpunkter.
5.
Att studera de celler i mer detalj kan du öka förstoringen av mikroskopet. Rotera en objektiv lins med en högre förstoring och sedan upprepa justeringar med två knoppar och belysning som i steg 3 och 4.
6.
När du är klar med dina synpunkter, ta bort bilden och återlämna mikroskop för att den lägsta förstoringen inställning innan den stängs av.

tips och varningar


  • Var noga med att använda båda händerna när du bär mikroskop för att förhindra skador. Använd endast linspapper för att rengöra linsen. Andra material kan repa eller skada linsen.
  • Börja alltid med lägsta effekten objektivet. Detta kommer att förhindra all går sönder diabilder eller linsen själv.
    
    Copyright ©2011