välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad is kåkstäder

Postad av : Camilla Näslund

Många typer av is skjul eller sjömansvisor finns för allvarliga is fiskare att köpa. Däremot kan du bygga en blygsam hydda med lite overhead kostnad. Innan du bygger, ta hänsyn till hur många människor kommer att använda hydda och om du vill att den ska ha bänkar eller kojer för att sova

Hitta planer

För att få en bättre uppfattning om is-hydda stilar och att hitta billiga planer, utforska online-forum som shantypods. com eller iceshanty. com. Ice fiskare publicera bilder i dessa forum av deras färdiga skjul, som kan hjälpa dig i inspiration och planering. Gratis planer finns tillgängliga online, men du kan också köpa planer för så lite som $ 5.

De flesta i dessa forum kan erbjuda dig sina planer eller åtminstone kommer att låta dig veta var de fick dem. Många is fiskare komma med sina egna planer efter att ha spenderat mycket tid på isen avundas andras is kåkstäder. Använd dessa planer som en riktlinje om du känner dig bekväm att göra förändringar.

Supplies

för att bygga skydd ram, har plywood, ledningar rör eller kopparrör och naglar på handen. PVC-rör kan tyckas vara ett attraktivt val, men dessa får sköra med långvarig exponering för kyla. Enkel sjömansvisor behöver en duk eller presenning för att täcka utsidan, och du kan enkelt ansluta dessa med en häftpistol. Om du planerar att transportera din is hydda, kan du bifoga skidor eller en släde till en liten kåk och dra den över isen. För större is kåkstäder, kan du använda en trailer för transport och flytta dina is hydda bara i början och slutet av säsongen. Du behöver även konsoler, en borr och skruvar för att bygga din hydda.

Typer av is Shacks

En låda design är populär, med bänkar på vardera hörnet av ramen. Dessa skyddsrum rymmer flera personer. Att konstruera en låda hydda, kör plywood eller kopparrör mellan ryggen på två bänkar att bilda en båge. Täcka denna ram med presenningar och fäst presenningar med en häftpistol. För extra stabilitet, montera fästen i de nedre hörnen.

Du kan också bygga en trälåda av plywood, vilket lämnar utrymme på ena sidan för att installera en dörr. För bekvämlighet och synlighet, skär en fönsterkarm i väggarna och täcker insidan med akryl plastfolie. Medan en trä-ram lådan är tyngre och mindre rörliga än en tarp-sidig hydda, lite is fiskare föredrar denna stil.

    
    Copyright ©2011