välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hoppstjärtar livscykel

Postad av : Jonathan Nyberg

Hoppstjärtar, allmänt känd som hoppstjärtar för sin förmåga att göra dramatiska, loppmarknader-liknande hoppar med ett inslag i deras svansar att ge våren åtgärder, inte sant insekter. De är ofta klassificerade med insekter som delar många drag av struktur och natur. Hoppstjärtar är främst icke-skadliga eller är milda olägenheter snarare än allvarliga hot eller faror

Hoppstjärtar

hoppstjärtar är små varelser som lever i fuktiga förhållanden, vanligtvis i marken eller i ruttnande organiskt material såsom humus. Deras främsta näringskälla är död och ruttnande växtmaterial och i detta de tjänar som en del av marken beslutsprocessen. Ett litet antal kommer också äta levande växtmaterial, särskilt anbud ny tillväxt. Deras förmåga att hoppa kommer från furcula, en kluven förlängning på sin svans som ser ut på ytan som en extra ben eller en stinger. Hoppstjärtar kan hoppa så mycket som 100 gånger sin egen kroppslängd med hjälp av fjädrande av furcula. Sitt naturliga utbredningsområde är nästan universell. De bor på alla världens landmassor, inklusive Antarktis, och de kan överleva snö, minusgrader. Vissa arter är allmänt känd som "snö loppor. " Dessa små, mörka varelser komma ut och foder på ytan av snö, där organiskt damm och ackumuleras organiskt material.

Överväganden

Samtidigt som hoppstjärtar kan orsaka skador på växter och egendom blir sällan anses vara mer än en olägenhet . Trädgård hoppstjärtar kommer att lämna nya plantor hålad och perforerade och alla arter kan göra skada på föremål som lämnats kvar i fuktiga miljöer, gnagande på sådana saker som papper kvar i källare. Collombola, dock inte en gemensam källa till stor ekonomisk skada. Likaså de biter inte människan, har inga sting och inte utgör något hot mot hälsan.

Reproduktion

Collombola finns ett stort och varierat klass av djur med många familjer och arter som finns i den. De lever i nästan alla landmiljöer som kan stödja en varelse med tillräckligt organiskt avfall för att överleva. Som ett resultat av det finns många sorter och grundläggande strategier för reproduktion. De flesta Collombola kompis sexuellt, men vissa arter, såsom Hypogastruridae, utveckla aldrig könsdimorfism alls. Med bara ett enda kön de själva befrukta och producera sina ägg genom parthenogensis. Sådana extrema varianter är dock ett undantag snarare än regel.

Äggläggning

Collombola är ägg lager. Över sina liv, kommer honor lägger så många som 400 ägg som de sätter in i marken eller humus. Beroende på art av 0,2 mm äggen läggs enstaka eller i kluster. De kommer att ta cirka 10 dagar att kläckas.

Juvenile

Till skillnad från äkta insekterna, inte Collombola ungar inte dyka upp i ett larvstadium och det finns ingen metamorf omvandling under sin livstid. Den juvenila fasen är differentierad efter storlek. De unga kommer att uppleva instars, ömsat sitt exoskelett för att möjliggöra ytterligare tillväxt. Detta upprepade molt kommer att ske under hela den springtail, i mognad, även i sin juvenila perioden. Den springtail är förhållandevis långlivat, med individer som lever så länge som ett helt år. De får uppleva så många som 40-50 molts under denna tid.

    
    Copyright ©2011