välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elektrisk symbol beskrivningar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Elektriska kretsar görs med användningen av elektroniska komponenter som är anslutna till varandra med dirigenter såsom kablar eller löda. Syftet med komponenterna är att manipulera och kontrollera löpande genom att utföra operationer som lagring, växling, blockering och förstärka.

Elektriska symboler används för att representera elektroniska komponenter i kretsar. De är ett snabbt och enkelt sätt som gör det enklare att utforma kretsar eller läsa en schematisk någon annan har skapat

Grundläggande symboler

Den mest grundläggande komponenterna är motstånd, kondensatorer och induktorer. Andra grundläggande symboler innehåller spänningskällor och mätanordningar.

Motstånd

Motstånd är komponenter tillverkade av ledare eller halvledare som tätt sår metalltrådar eller kol. De används som nuvarande anordningar och spänningsdelare eller förminskningsapparater. Vanliga dem är oftast representeras av en rad av trianglar som är öppna i botten. Variabel de har en pil dragen genom trianglar.

Kondensatorer

Kondensatorer består av två parallella ledare, som kallas plattor. Dessa skyltar är åtskilda av en dielektrisk såsom glas, luft eller papper. De har förmågan att lagra en avgift. Denna förmåga gör att de kan utföra uppgifter som att jämna spänningsspikar som orsakas av blixtnedslag eller av elektriska kontakter öppning och stängning. Ordinarie kondensatorer symboliseras av två parallella linjer.

Induktorer

Induktorer är gjorda av spolar av tråd, och används för att producera magnetfält. De kan ha många ringar placeras i höljen, eller bara enstaka kala rullar på kretskort. De är en viktig del av enheter som tuners, transformatorer och motorer. En solenoid, som är en tråd i form av en helix, är exempel på en induktor. Induktorer symboliseras av en serie av ringar eller rullar.

Spänningskällor

spänningskällor kan vara batterier eller växelström som de hämtade från ett eluttag. Långa och korta parallella linjer motsvarar normalt batterier. AC-källor är oftast cirklar med virvlar inuti.

Universalinstrument

multimetrar mäta styrkan av signaler i en krets. När de placeras på en voltmeter inställning åtgärder mängden AC eller DC spänning i en krets. När den fungerar som en amperemeter, åtgärder den styrkan i strömmen. En cirkel med ett V representerar inuti en voltmeter, medan en cirkel med en A inuti utgör en amperemeter.

Övrigt

Symbolen för marken är oftast en grupp med flera korta parallella linjer. />

Strömställare representeras av en linje med en pjäs som hålls i en vinkel mot resten av raden. De används för att starta och stoppa flödet av strömmen i en krets

. Tips: När du har blivit bekväm erkänna de vanligaste elementen i en krets kan du fortsätta att lära sig symboler för de vanligaste halvledare komponenter. Dessa inkluderar diod, transistor och op-förstärkaren.

    
    Copyright ©2011