välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

marsilea livscykel

Postad av : Jonathan Nyberg

Den Marsilea ormbunke har 65 kända arter. Dessa är vattenlevande ormbunkar med en mycket nontypical utseende, påminnande fyra blad klöver mer än fronded ormbunkar. Deras reproduktiva livscykel är dock tydligt att en ormbunke

generationsväxling

"generationsväxling" är den term som används för att beskriva ett visst mönster av reproduktion i växtriket. Ormbunkar är de klassiska exempel mål som ofta används som illustrationer när undervisning om generationsväxling. Vattenlevande ormbunkar av Marsilea familjen, samtidigt som du tittar mycket till skillnad från ormbunkar, ändå visar det grundläggande mönstret för generationsväxling resten av aktier.

I växlingen mellan generationer, reproduktion skift fram och tillbaka mellan en sexuell form av reproduktion i en generation, och en asexuell form i nästa. "Sexuell reproduktion" i biologiska termer: en form av reproduktion där cellerna dela sig för att bilda ägg och spermier, vardera en fullständig uppsättning av genetiska instruktioner och kombinera för att skapa en ny anläggning med en fördubblad eller diploida uppsättning gener. "Asexuell reproduktion" uppstår när nya, enda instruktion celler bildas, men är aldrig förenas. Istället en spor former som kommer att växa till en anläggning med endast en uppsättning av genetiska instruktioner snarare än en uppsättning ihopkopplade

sexuell reproduktion av Sporophyte

form av anläggningar vi vanligen tänker på som en ormbunke -. I detta fall en ormbunke som råkar se ut som en fyrklöver växer i vatten-kallas sporophyte. Sporophytes är den form som bär på en genetisk fördubblats belastning: en genetisk uppsättning som mottagits från en spermie och en från ett ägg. När det är dags för marsilea att reproducera, bildar det en spor behållare. Vanligaste ormbunkar form Soros-welts på undersidan av bladen som innehåller sporer. Marsilea ormbunkar dock ge en nutlike eller podlike kapsel kallas en sporocarp från rootlike rhizomer på basen av ormbunke.

Den exakta storleken och formen av sporocarp varierar från art till art. Alla innehåller dock sporer som kommer att släppas ut i miljön för att gro och bilda en ny anläggning.

Två kön av Plantlet

Vid denna punkt i marsilea reproduktiva mönster, kommer en av de varianter av ormbunke reproduktion i spela. Många ormbunkar bildar en plantlet kallas gametophyte som själv är utan kön, men som genererar könsbundna organen. Hane antheridium som producerar spermier och kvinnliga archegonium som producerar ägg

marsilea sporer, dock ta manliga och kvinnliga form. Macrospores växa till kvinnliga gametophytes och microspores växa till manliga gametophytes. Honorna kommer att producera ägg kommer hanarna producera spermier. Dessa små små växter, som prickar av alger, kommer att bosätta sig i vattnet.

Den kvinnliga Anläggningen kommer att bilda en gelatinliknande lager för att fånga spermier som kommer fram om vattnet som omger växterna. Spermierna kommer att resa till archegonium innehåller ägg och befrukta det, skapa en ny dubbel-genen sporophyte.

Back and Forth

Denna tillbaka-och-tillbaka mönster gör att ormbunken att använda sig av två former av genetisk variation. Den sporophyte-den lummiga form av ormbunke-delar sin fördubblats last av gener i två separata enda set, bildar sporer. Varje division är dock en unik division. Som ett resultat varje gametophyte (den lilla plantlet) är distinkt och individuellt, bär en något annorlunda uppsättning av genetiska instruktioner.

När spermier och ägg bildas, de rekombineras i nya mönster. Processen att rekombination spermierna och äggen gör en ny uppsättning unika individer att bilda ett något annorlunda sätt.

Ytterligare fördel

En annan fördel med generationsväxling är att på grund av att det finns två anläggningar former, en uppsättning ekologiska händelser kan hanteras samtidigt tillåta reproduktion förekomma. Vid varje givet tillfälle, både sporophytes och gametophytes finns och reproducera, och om en form är en nackdel de andra kan fortfarande kan föröka sig.

    
    Copyright ©2011