välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förteckning över Galileo uppfinningar

Postad av : Jeanette Morales

Även om den främst känd för sin vetenskapliga bidrag, är Galileo också ansvarig för framåt längs flera grundläggande uppfinningar som är vanligt idag. Han uppfann eller bidrog till utvecklingen av teleskopet, mikroskopet, det lutande planet, pendeln klockan, ålar, den thermoscope, termometern, barometer och ballistik webbplatsen

Telescope

Uppfinningen mest förknippas med Galileo är teleskopet. Han var dock inte först med att kombinera två linser för förstoring. Den holländska optiker Johannes Lippershey uppfann kikare i slutet av 1608. Ett rykte med sin skapelse kom till Venedig i juni 1608. I den första natten efter att ha hört ryktet, hade Galileo konstruerade ett teleskop med tre-faldig förstoring. Därefter tillverkade han hundratals hand, och nå upp till 32-faldig förstoring.

Pendelur

Galileo konstruerade första pendeln klockan men aldrig byggt en. Hans design byggde på hans iakttagelse att svängande ljuskrona tog så lång tid att göra en båge om dess amplitud var stora eller små. Detta är faktiskt felaktigt. Förvanskning är skillnaden mellan vinkeln på ljuskronan (eller pendeln) och sinus för vinkeln. På små vinklar, de två är nästan samma. Christiaan Huygens svarade för denna skillnad i pendelur han patenterades 1657. Hans lösning var att variera längden på pendeln genom kursen i svingen.

Ålar

I 1641, blind och med bara månader kvar att leva, konstruerade Galileo en pendel-baserad ålar. (Gångsegment styr "fly" av energi från ett sår våren eller höjt vikter. ) Verge escapements hade funnits i hundratals år för Foliot (vikt-driven) ur men var felaktiga på grund av den nödvändiga breda svingen. Robert Hooke utarbetat den slutliga lösningen på detta problem med ankaret ålar, som fast gungan amplitud och minskade amplituden krävs.

Thermoscope

En thermoscope är ett instrument för att ange temperaturförändringar genom att observera en medföljande förändring i ett ämnes volym. Galileo uppfann en thermoscope år 1606 genom att värma ett glas lampa med en lång hals, sedan vända den upp och ner att doppa munnen under vattnet. När gasen i lampan kyls, är vatten sugs in i halsen.

Problemet med denna inställning är att det påverkas av lufttryck förändringar, eftersom det inte är stängda.

Termometern, dvs en sluten instrument, utvecklades av 1630-talet av Galileo och andra. Två elever av Galileo uppfann barometern ungefär samma tid.

Andra verk

Galileo fått ett patent på en anordning för att höja vatten genom hästkrafter. År 1595 eller 1596 skapade han en militär anläggning som är mycket gjort utarbeta projektil beräkningar för dagen. Nederländska optiker hade uppfunnit sammansatt mikroskop av 1597, men Galileo utvecklat sin egen. Tyvärr var så små linser hårt för att göra och den mikroskopiska världen var inte på allvar förrän Robert Hooke's "Microphagia" av 1665, som inspirerade Leeuwenhoek studier därefter.

    
    Copyright ©2011