välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är hygrometrar viktigt i meteorologi?

Postad av : Annika Hultén

Hygrometrar är enheter som används för att mäta mängden fukt i atmosfären. Luftfuktighet är en meteorologisk term som beskriver vattenånga som finns i luften vid en viss tidpunkt. Att känna luftfuktigheten är viktig för dem att förutspå väder

Storlek

Relativ luftfuktighet avser mängden vatten i luften i motsats till den mängd vatten luften kan innehålla. Luft som är varm kan hålla mer vattenånga än luften vid kallare temperaturer.

Potentiella

Eftersom luftfuktigheten stiger risken för regn ökar. Varm luft som innehåller vatten stiger och kyl sedan med sin relativa luftfuktigheten når 100 procent. Detta gör moln form, och risken för nederbörd finns.

Identifiering

Hygrometern tillåter meteorologen att observera mängden vattenånga i luften. När denna data kombineras med temperatur data, är den enskilda kunna förutspå väder mer exakt.

Effekter

Hög luftfuktighet i kombination med höga temperaturer utgör ett hot mot personer med luftvägsbesvär samt äldre. Det är livsviktigt för meteorologer att kunna förutsäga hög luftfuktighet för att allmänheten att vara medveten om mötande farliga förhållanden.

Tidsplan

Hygrometern visar luftfuktigheten går ner som regn lämnar ett område. När detta sker meteorolog vet att vackert väder snart kommer att vara på väg inom några timmar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org