välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur månens faser påverkar kriminellt beteende

Postad av : Magnus Ekblad

Månen Effect

Tanken att månens månens cykler påverkar människors beteende och humör har dokumenterats för. en lång tid. I själva verket är termen vansinne härstammar just från allmänt trodde fenomen som en fullmåne kan öka kriminellt beteende. En stor del av vetenskaplig forskning har bedrivits om idén att månens faser påverkar kriminellt beteende. Men den stora majoriteten av dessa studier tycks motbevisa tanken att en fullmåne påverkar vårt humör.

fallet för månen Effect

En handfull experiment har funnit goda resultat som tycks lägga tilltro till månens effekt. En sådan studie publicerades 2000 i Journal of Nursing psykosocial och Mental Health Service slutsatsen att schizofrena uppvisar en minskning av psykiska välbefinnandet under en fullmåne. Denna studie var dock baserad på en liten grupp av deltagare, och kan vara behäftad med fel.

Vissa experter har hypoteser om att den förstärkta gravitationskraft på månen under en fullmåne gör att hålrummet mellan jorden och jonosfären ringa i samklang med vår vågor alfa hjärnan. Men inga studier ännu har funnit ett samband mellan denna potentiella effekt och ökad kriminalitet.

Målet mot månen Effect

Den stora majoriteten av det vetenskapliga samfundet har ogillade månen effekt som myt eller folklore. Mellan 1979 och 1987, fyra oberoende studier över inkommande kris 911 samtal för att leta efter toppar eller dalar i samband med månens cykler. I alla studier var ingen statistisk signifikans finns mellan månen cykler och kriminell verksamhet. Dessa studier var omfattande, jämföra krisen kräver under en period av två till fem år. Dessutom noncriminal-relaterade studier i månens inverkan på humör och beteende i allmänhet har funnit något samband heller.

    
    Copyright © 2011 give2all.org