välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

månens faser och tider jakt

Postad av : Jan-Olof Stoor

Månen har alltid varit i centrum för mänsklig studie och forskning, det verkar som alla grundläggande mänsklig verksamhet har på något sätt kopplade till ständigt föränderliga månens faser: den menstruationscykeln, fiske, jordbruk och jakt. Enligt vissa experter som Dr James C. Kroll, från Handelshögskolan i skogsbruk på Stephen F. Austin State University: "Månen är en viktig faktor i jakten, nästan lika mycket som vädret. " Jägare anspråk på att kunna hitta spelet och förutsäga jakt framgångar på månfas och tid på dygnet.

Du behöver:
inrutade objektglas (2 millimeter x 2 millimeter rutor)
. . Dropper

månens faser

månens faser-fullmåne, nymåne, måne, halvmåne och månskära-skapas av den relativa vinkeln mellan månen , jorden och solen. Till exempel förekommer det nymåne, när månen är helt svart, när månen är i linje mellan solen och jorden och upplysta sidan av månen inte är synlig från jorden. Å andra sidan sker en fullmåne när jorden är i linje mellan solen och månen, och den upplysta sidan av månen är synlig från jorden.

Djur och månen

Vilda djur öka sin aktivitet som skymningen faller eftersom de känner sig säkrare i skydd av mörkret. Några jägare har också noterat att djuren öka sin aktivitet under fullmåne och hävdar att jakt enligt månfas ökar chanserna att lyckas. Det finns dock en hel del kontroverser om hur och i vilken utsträckning månens faser påverkar djurens beteende, och vetenskaplig litteratur är knapp om detta ämne.

Teorier /Spekulationer

Vilda djur, som rådjur, rapporteras att modellera deras cyklar runt månen. Till exempel är kvinnliga rådjur reproduktiva cykel påverkas av månfaser och toppar tre eller fyra dagar efter den andra fullmånen från höstdagjämningen (omkring 21 eller 22 september). Denna fullmåne kallas ofta "jägare måne. " Medan gör är värme, spänn ökar också sin verksamhet och försöker locka till sig inte uppmärksamhet. Vissa jägare hävdar att om du känner till platser där dessa parningsritualer förekommer och är medvetna om månfasen, kan du vara på rätt tid och rätt plats för att jaga dem.

Moon Phase och Bästa tiden miniräknare

Jägare använda sjökort månfas att uppskatta de dagar och nätter som är bäst för jakt. Om du är intresserad av att använda dessa räknare kan du hitta dem på olika webbplatser. Till exempel har Phil Whittemores BlueWaterBigGame. com olika måne diagram som kan finjusteras till var i världen du är på jakt.

Jakt, månen och mytologi

En intressant koppling mellan månen, jakt och mytologi är att Diana, den romerska gudinnan av skogsmarkerna, vilda djur och jakt. Hon företräddes av månen och var också gudinna förlossning, omvårdnad och helande. Det är uppenbart att knyta månen med djur (och människor) verksamhet är inget nytt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org