välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnader mellan permanent mögel och sandgjutning

Postad av : P-O Lennartsson

Permanent mögel gjutning bidra till att skapa tusentals enkla metalldelar som är identiska kopior behövs för att ersätta utslitna komponenter i maskiner runt om i världen. Sandform gjutgods bidra till att göra komplexa och intrikata delar, och ofta mycket stora delar som är
omöjligt att göra med andra metoder såsom gjutning eller permanent mögel gjutning. Medan gjutprocessen är liknande, dessa två tekniker har viktiga skillnader

Komponenter

Sandgjutning kräver en överdimensionerad mönster, kärnor till tratten metallen in i mönstret, två halvor av en form (en låda som är uppdelad i två delar, som kan säkras i en enhet), smörjmedel och sand. Gjutning i permanenta formar består av två halvor av en metall mögel, en sand eller metall kärna, och en keramisk beläggning. Varje kräva metall att smälta ner och en ugn för att smälta metallen.

sandform gjutningen

Det första steget i sandform gjutning är att skapa mögel. Sand är tätt packad i två halvor av mögel runt mönster och kärnor. Efter mönster och kärnor avlägsnas från sand, är ett smörjmedel appliceras på ytan av sanden för att hjälpa skilja den från metallen. Parterna är placerade i sina respektive platser och formen är fastklämd stängd. Den smälta metallen hälls i formen tills den är helt full och det får svalna. Efteråt är det mögel bruten och metallen är sandblästrat för att ta bort sand som fastnat på ytan. Överflödigt material är klippta från den sista delen.

Permanent mögel gjutningen

Det första steget i permanenta formar gjutning är att värma upp metall mögel mellan 300 och 500 grader Fahrenheit. Metallen är täckt med en keramisk beläggning bidra till att undanröja en del. Metall eller gjutkärnor sand läggs till formen, och formen är fastklämd tillsammans. Metallen hälls i kaviteten och får svalna. Efter metallen har svalnat är formen öppnas och en del är borttagen. Överflödigt material skärs bort från den sista delen.

Svinn

sandform gjutning kräver att hantverkaren stå för krympning beroende på vilken typ av metall. Till exempel, om en del görs med hjälp av nickellegeringar till hantverkaren behov gör mönstret större med en faktor 1,05. Metallen krymper inte så markant i det permanenta gjutprocessen, på grund av att formen expanderar med den smälta metallen.

Kostnad

sandform gjutning är dyrt, i den meningen att formen skall beredas varje gång en del behövs, som översätts till färre enheter per produktionsperiod. Permanenta formar återanvänds upp till flera tusen gånger innan en ny form måste förberedas.

Använder

Gjutning i permanenta formar är perfekt för repetitiva, hög produktion delar, som inom fordonsindustrin. Liten, okomplicerad aluminium, koppar eller magnesium legeringar som används i redskap eller höljen redskap är vanligt. Andra användningsområden inkluderar kolvar, hjul och pumphjul. Sandform gjutning är perfekt för unika detaljer, konstnärliga bitar metall och stora arbeten metall eftersom sandform förstörs efter varje enskild användning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org