välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om månens faser

Postad av : Annika Hultén

Månen kretsar jorden var 29,5 dagar, vilket är känt som måncykeln. En komplett bana månen kring solen är känd som en lunation. Månens faser hänvisar till hur månen ser ut att jorden i sin omloppsbana kring planeten. Månens utseende beror på dess ställning i förhållande till solen och jorden

Full Moon

I fas känd som en fullmåne inträffar när jorden, solen och månen är direkt inriktade. Jorden är placerad mellan solen och månen, så hela hälften av månen som är upplyst av solen är synlig till jorden.

New Moon

En ny måne, som också kallas en mörk måne, ser ut som om det inte finns någon måne på himlen. En ny månfas inträffar när månen är placerad direkt mellan jorden och solen, och den upplysta delen av månen inte är synlig från jorden.

Half Moon

halv månfas förekommer två gånger under måncykeln både före och efter den nya månen fas. Hälften av de solbelysta sidan av månen syns till jorden under de båda faserna halvmånen, men den sida som är upplyst suppleanter. Den högra halvan tycks jorden innan den nya månen och den vänstra halvan verkar till jorden efter den nya månen.

Crescent och måne

En månskära avser månens fas där mindre än hälften av månen är synlig . Den måne avser månens fas där mer än 50 procent av månen är synlig. Det finns två termer i samband med månskäran och puckelryggig månar, tilltagande och avtagande, som hänvisar till de ökande och minskande solbelysta delar av månen, respektive.

Blue Moon

Ibland kommer en fullmåne uppträder två gånger under en månad, eftersom måncykeln är kortare än en kalendermånad. Detta inträffar en gång vart 33 månader och är känd som en blå måne. Fenomenet inspirerade frasen, "En gång i en blå måne. "

    
    Copyright © 2011 give2all.org