välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kortvåg radioapparater nybörjare

Postad av : Jeanette Morales

Precis ovanför den standard AM-bandet till 30 MHz är den rike kortvåg som surrar av nyheter, politisk propaganda, spioner och mycket mer. Förutsatt att det finns tillräckligt med kraft och jonosfärisk förhållandena är de rätta, transmissioner i detta spektrum resa runt i världen

Varför Engagera dig

Bland annat ökar kortvågsradio lyssna din kunskap om olika kulturer och för andra länders synpunkter. Det kan hjälpa dig att lära dig ett nytt språk.

Bra att veta

De flesta stationer (till skillnad från Skinka och andra källor) har standard frekvenser som används på ett schema baserat på Coordinated Universal Time (UTC, eller Greenwich Mean Time ). De flesta Sändningarna föregås av en signal.

Axplock och kostnader

Shortwave radioapparater varierar i storlek från handhållna enheter till mottagare något större än en stationär dator. Val kommer att variera. Du kan hitta en begagnad under $ 5. Nya radioapparater finns för under $ 30, medan de med många funktioner kommer att kosta flera hundra.

Komma igång

Spara en logg över övervakningen. Inkludera datum, tid och frekvens du hörde stationen, dess land, sitt namn (som Radio Moskva), signalstyrka och andra fakta.

Saker att tänka på

Du kanske vill använda hörlurar så andra inte störs . Hörlurar kommer också att hjälpa dig att fånga program och tekniska detaljer du kanske behöver om du skickar in en mottagning rapport.

Filialer

Även om många bärbara har en inbyggd antenn, kanske du vill lägga till en för bättre mottagning genom att fästa en kabel till den befintliga antennen. Om du ansluter en utomhusantenn, använd en åskspärren. Håll en antenn framgår av elektriska ledningar (se Resurser).

Främja din Hobby

Genom att sända i en reception rapport, kan du få ett kort (sk QSL-kort) som verifierar du hörde stationen. Många av dessa kort är attraktiva och används ofta för att vinna utmärkelser från tävlingar du kan delta i om du går med i en klubb (se Resurser).

    
    Copyright © 2011 give2all.org