välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar pneumatisk cylinder kraft

Postad av : Stefan Svensson

Pneumatiska cylindrar används allmänt spridd inom industrin för upprepad rörelse i manipulering av objekt. Huruvida detta objekt skjuts eller dras, måste det cylinder har tillräckligt med kraft för att effektivt flytta objektet. Alla lufttrycket mäts i pounds per kvadrattum (PSI), och genom att följa en grundläggande process kan du beräkna den totala kraften som en pneumatisk cylinder kan leverera
1.
Mät storleken på luftcylinder att beräkna den totala areal att luften kommer att driva mot att skapa kraft. Alla pneumatiska cylindrar är indelade enligt flaskans diameter och slaglängd. Det viktigaste mått som vi behöver för att beräkna kraften är diametern på cylindern.
2.
Hitta den totala ytan i pneumatisk cylinder om diametern är 4 inches. För att hitta arean av en rund cirkel för varje objekt, är formeln A=(PI) x (Rsquared). Där A är lika med området är pi lika med 3,1416 och Rsquared är radien av den cirkel kvadrat.
3.
Beräkna arean av 4-tums diameter cirkel genom att först multiplicera radie gånger själv. Detta skulle motsvara 2 inches som radien, tider själv eller 2 x 2 är lika med 4. Nästa multiplicera pi (3,1416) gånger 4 och svaret är 12,5664 square inches. Så den totala arealen av luftcylinder är lika med 12. 5. 664 inches ^ 2, läsas som inches kvadrat.
4.
Hitta den totala kraften från luften cylindern om lufttrycket är lika med 100 PSI. Eftersom PSI är lika pounds per kvadrattum, allt vi behöver göra multiplicera den totala ytan i kvadrat inches av pneumatisk cylinder gånger lufttrycket i PSI. Det totala kraften levereras från 4-tums diameter luftcylinder med 100 PSI av lufttrycket skulle lika 12,5664 inches ^ 2 gånger 100 PSI, vilket är lika med 1,256. 4 pounds av kraft.
5.

Förstå att 1. 256. 4 pounds av våld skulle vara på push stroke och inte på dementi änden av cylindern. Diametern på tryckstången måste dras av från den totala areal som anslutningen av tryckstången stör kraft mätningen.
6.
Hitta det område på tryckstången för återföringskraft mätning om tryckstången är 2 inches i diameter. Med hjälp av formeln från steg 3, skulle området tryckstången vara A=(3,1416) gånger 1 ^ 2, vilket är lika med 3,1416 square inches. Subtrahera 3. 1416 från 12,5664 och den resulterande område på dementi slaglängd pneumatisk cylinder skulle vara lika med 9,4248 square inches. Om lufttrycket förblir densamma, på 100PSI, då styrkan skulle vara lika med 942. 48 pounds av kraft.

Tips och varningar


  • Alla storlekar cylinder kan beräknats med hjälp av formeln ovan. Detta innefattar hydraulcylindrar, liksom. Du behöver bara veta det totala trycket att de hydrauliska systemet kommer att leverera till cylindern.
    
    Copyright © 2011 give2all.org