välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar en groda

Postad av : Ulf Friberg

April är nationella Frog Månad-gå Grow en groda

Barn i alla åldrar älskar grodyngel! Nu är en perfekt tid att komma ut och lära sig om den vänliga grodan!

Här aktiviteten hjälper barn följa livscykeln för en groda. Verksamheten hjälper också barn praxis tålamod och färdigheter för observation.

Kom igen!

Vad väntar du på?!

Gå växa en groda

Du behöver:!.
Grodyngel (samlas in från en lokal damm)
Akvarium eller annan behållare.
Dammvatten.
Förstoringsglas (tillval).
Accordion Boka Mall. (Tillval-se länken längst ner i artikeln att hämta mallen)


1
Besök en lokal damm tidigt på våren och leta efter groda. eller padda ägg. Frog ägg ser ut som en massa av gelé och padda ägg ser ut som långa strängar med mörka pärlor.
2.
Scoop äggen i en container och placera sedan vattnet och äggen i ett akvarium . Var försiktig när du ösa vatten ur dammen. Vuxen övervakning krävs!
3.
Placera ditt akvarium i ett ljust område, men inte i direkt solljus. Du måste ändra akvarievattnet en gång i veckan, med hjälp av vatten från dammen som du samlat in ägg från. (Observera: vatten från kranen kommer inte att fungera-måste du använda vatten som samlats in från en damm)
4
Iaktta din groda eller ägg padda på en daglig basis, vilket gör anteckningar. . du ser några ändringar. Vår Accordion Boka Mall gör en trevlig tidslinje häfte för att spela in dina observationer i. Vi rekommenderar att du använder ett förstoringsglas för att titta närmare på äggen.
5.
Grodyngel är växtätare. När grodyngel kläcks, måste du lägga till vatten växter eller ruttnande sallad för dem att äta. Spela in det datum då din grodor eller kläckta paddor och omfatta era synpunkter.
6.
Din grodyngel kommer att börja växa bakben först, följt av deras framben. Den här processen av tillväxt kallas metamorfos. När grodyngel har vuxit sitt bakben, blir de köttätande och du kommer att behöva tillhandahålla en kost med kött åt dem att äta. Du kan placera en liten köttbit i vattnet, eller mata grodyngel små bitar av katt eller hund mat. Froglets i det vilda äter främst insekter som gräshoppor, flugor och myggor. De gillar också att äta maskar, sniglar och spindlar.
7.
Under flera veckor kommer grodyngel börjar förlora sin svans och kommer att börja andas luft. Du måste placera stenar i akvariet så den unga grodor kan klättra upp ur vattnet för att vila. Du kan behöva lägga ett lock på akvariet för att hålla grodorna insidan!
8.
När grodyngel har avslutat sin tillväxt till grodor är det dags att släppa dem tillbaka till dammen där du hittade dem. Spela in det datum då du släppte din grodor, och du kommer att ha en post för följande år!

Tips och varningar


  • Grodyngel i allmänhet uppstår ungefär en vecka efter äggen har lagts. I ungefär åtta veckor kommer dina yngel att börja odla sina bakben. Vid tolv veckor, kommer deras frambenen börja växa. Vid cirka 14 veckor, grodyngel börjar förlora deras svansar och börjar se mer ut som en liten groda. Efter 16 veckor kommer dina grodyngel se ut som en groda, och kommer att fortsätta att växa och bli en vuxen groda.
  • Använd en linjal för att mäta längden på din grodyngel, och i slutändan storleken på din groda. Spela in dessa mätningar i din tidslinje häftet. Om du har fler än ett grodyngel, notera förändringar och skillnader mellan varje grodyngel-gjorde en växer snabbare än någon annan
  • ett steg längre . . .
  • Se om du kan identifiera? typ av groda eller padda du bidrar till att växa. En stor webbplats för identifiering och ytterligare information är eNature. Här kan du söka efter grodor och paddor i ditt område, och lära sig mer om deras livsmiljö och beteende.
  • del forskning! Se om du kan ta reda på vad skillnaden är mellan grodor och paddor. Kan du hitta vilken groda är den största i världen? Den minsta i världen
  • Det finns massor av myter om grodor och paddor -? Se om du kan hitta några myter om grodor (eller paddor) och vårtor. Har grodor verkligen bringa lycka? Kan det verkligen regna grodor?
  • Vuxen övervakning krävs när små barn är i närheten av vatten! Skydda dig!
  • Kontrollera att du har behörighet att ta tadpoles från dammen!
    
    Copyright © 2011 give2all.org