välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad händer med frigolit i en mikrovågsugn?

Postad av : Jeanette Morales

Styrofoam

frigolit är allmänt känt varumärke för en typ av formgjuten skumplast kallad polystyren. Många typer av objekt är gjorda av frigolit, inklusive tallrikar, koppar och förpackningsmaterial. Styrofoam är fast vid rumstemperatur men smälter när den utsätts för värme. Plasten återgår till en solid state efter det svalnar.

Mikrovågsugn Säkerhet

Kritiker menar att uppvärmning Styrofoam frigör gifter som kan orsaka sjukdom och förstöra mat. Men majoriteten av forskarna säger att detta är inte fallet. Många sorter av Styrofoam är säkra att mikrovågsugn, och dessa produkter bör ha en "micro-säker" etikett stämplat någonstans på dem. Som med alla maträtter och containrar mat, leta efter denna stämpel innan du lägger ett objekt i mikrovågsugnen. Till exempel majoriteten av Styrofoam avhämtning containrar från restauranger inte mikrovågsugn.

Frigolit i mikrovågsugn

Värmen från en mikrovågsugn kan orsaka en reaktion i frigolit plast. Styrofoam's smältpunkt är lägre än kokpunkten för vätskor. Detta innebär att när frigolit som inte är mikrovågsugn är mikrad, det kommer sannolikt att smälta. Smält Styrofoam kommer att förstöra mat eller dryck som den kan innehålla och kommer också att skapa en enda röra i mikrovågsugnen. Av denna anledning frigolit som inte är märkta som mikrovågsugn bör inte värmas i mikrovågsugn. Håll alltid ett öga på frigolit containrar medan de är i mikrovågsugnen och stänger av värmen om de verkar vara smältning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org