välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ren vätgas

Postad av : Ulf Friberg

Vatten innehåller väte och syre. Vätgasen kan lätt skiljas från syre om du kör en ström igenom vattnet. Även denna process skatter en hel del energi och är inte riktigt effektivt för storskalig produktion är det perfekta för hemmet projekt och demonstrationer vetenskap som bara kräver lite av ren vätgas
1.
Hitta en nummer 2 blyertspenna. Om den har ett suddgummi i ena änden, skär bort det. Skär därefter pennan på mitten med sax eller kniv.
2.
Exponera vissa av grafit. Ett bra sätt att göra detta är att vässa båda ändar av både bitar av penna. Om du känner dig mer ambitiös kan du prova skära bort virket få två grafit stavar.
3.
Klipp två stycken koppartråd, vardera minst 8 inches lång. Använd kniven för att skrapa ungefär en tum av beläggning bort av båda ändarna på varje ledare. Alternativt kan du använda en kabelskalare.
4.
Tape ena änden av varje kabel till slutet av varje penna. Kontrollera att metallkontakterna i slutet av kabeln är i direkt kontakt med grafit i blyerts.
5.
Fäst de lediga ändarna av kablarna till terminalerna som en lykta batteriet genom att knuffa dem under trådfjädrar. Varje penna är nu anslutna till en tråd, som är ansluten till ett batteri terminal.
6.
Fyll en burk med vatten. Blanda i ett par nypor salt. Sätt spetsen på varje penna borta från tråden i vattnet på motsatta sidor av burken. Tejpa pennor i burken så tips vistelse i vattnet. Bubbles bör börja form på varje penna.
7.
Doppa en cylinder under vattnet så att det fyller upp helt. Vänd upp och ner under vattnet och håll den nära toppen av pennan är ansluten till den negativa polen. Fånga bubblor i cylindern.

    
    Copyright © 2011 give2all.org