välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om djuren från Antarktis

Postad av : Valon Istrefi

De svåra förhållandena i Antarktis är ansvariga för det inte finns någon landbaserade däggdjur kan överleva där. Alla djuren som finns i Antarktis är antingen fåglar som har nära band till havet eller däggdjur som tillbringar merparten av sin tid i vattnet. Vintern är så förbjuder den här frusna kontinent att även några av dessa varelser kommer inte att försöka uthärda dess väder och migrera norrut för att undvika det

. Penguins

Pingviner är fåglar som kan flyga, men har utvecklats till exceptionella simmare, med några arter som kan dyka till djup av 700 meter på jakt efter mat. Penguins promenad tafatt på land och vissa kommer att ta till liggande på magen och pressar sig fram över isen och snön. I Antarktis, de största pingviner är kejsaren pingviner, som kan väga över 80 pounds och vara lika höga som 40 inches. Dessa fåglar kommer att stanna hela året, faktiskt lägga sina ägg i juni när vintern är som värst, med den manliga pingvin hålla ägget varmt medan honan resor tillbaka till havet efter mat. Den Adelie pingvin är en av de mest folkrika i Antarktis pingviner, med cirka 5 miljoner av dem finns runt kontinenten. De kommer att gå ut till havs under toppen av vintern, utan föredrar att stanna på isflak och isberg. Penguins kommer att äta sådant som krill, bläckfisk, fisk och skaldjur. Andra arter av pingviner vanligt i den här regionen är kung pingvin, det makaroner pingvin, hakremmen pingvin och gentoo pingvin.

Sjöfåglar

Forskarna räknar med att det kan finnas så många som 100 miljoner havsfåglar som häckar längs Antarktis kusten och på angränsande öar. Albatrossen är en vanlig fågel i denna del av jorden, inklusive Vandringsalbatrossen, världens största flygande fågel. Den har en vingbredd på upp till 142 inches och kan väga 20 pounds. Den tillbringar det mesta av sin tid i luften och kan gå år utan att någonsin bli på land. Petreller är en annan sjöfågel finns i stort antal i Antarktis, och äta kadaver tillsammans med fisk och blötdjur. Labbar är hård rovfåglar som dödar och äter andra fåglar, bland annat ungdomar av pingviner. Måsar, tärnor och skarvar är andra ofta stött på sjöfåglar på Antarktis.

Seals

Det finns fyra typer av sälar som är vanliga på den antarktiska kontinenten. Den goda tillgången på mat och brist på predatorer som isbjörnen att sälar att frodas. Den crabeater tätning är sälarter som har den största befolkningen i världen, en snabb tätning på land trots att det väger så mycket som 500 pounds och trots sitt namn den äter krill och inte krabbor. Den Weddellhavet tätningen är ett halvt ton i vikt och 9 meter lång och kan dyka så djupt som 1. 300 meter och förbli under vatten så länge som en timme. Den sällan skymtade Ross säl bor så långt i den djupa packisen runt Antarktis som lite är känt om dess levnadssätt. Sjöleopard är en fläckig tätning med vassa tänder, den jagar pingviner och andra sälar och anses vara ett farligt rovdjur. Elefantsälar och pälssälar bo på många av öarna i den här kylan regionen, men inte på fastlandet i sig.

Bardvalarna

bardvalarna filter sin mat, som sträcker sig från krill till små plankton genom valfiskben, som är en struktur i deras munnar som liknar en sil. Blåvalen är det största djuret på jorden, som väger lika mycket som 150 ton och ibland så länge som 100 meter. Den kan äta nästan 5 ton krill i en enda 24-timmarsperiod. Knölvalar utföra akrobatik i havet, som kommer lika mycket som två tredjedelar ur vattnet och skapa en stor plask. Det sillval är känd som den snabbaste av bardvalarna och dyker längre ner än någon annan val. Andra bardvalarna som bebor dessa sydliga hav är den södra rätval, SEI val och vikval.

Tandvalar

De två typer av tandvalar finns i Antarktis farvatten är kaskelotter och späckhuggare . Den kaskelot kan vara 50 meter lång, väger 40 ton, och dyka ner så långt som en mil. Det äter jätte bläckfisk, rockor, fisk och bläckfisk. Späckhuggaren är faktiskt den största typ av delfin. Det finns uppskattningsvis 160. 000 av dessa intelligenta marina däggdjur i havet runt Antarktis. Späckhuggare jagar i flock och är kapabel att fånga och äta fisk, sälar, pingviner, hajar, fåglar och även andra valar. Liksom alla valar i denna del av världen de späckhuggare kommer att migrera norrut gång sommaren slutar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org