välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att göra din egen rådjur feed

Postad av : Annika Hultén

I hjort land, är det vanligt att se ett stort antal gör och bockar du surfar i fälten i skymningen eller under tidig morgon. Hjortar är vilda djur, alltid på jakt efter rovdjur och fara. Att tillhandahålla en färdig distribution av livsmedel kan medföra att de förlorar sin rädsla för människor och hindra dem från att föda för livsmedel naturligt. Kontrollera om utfodring rådjur i din trädgård eller på din egendom är lagligt. Vissa stater begränsa utfodringen hjort från september till januari, som fortfarande lämnar en hel del vinter kvar att mata besökande rådjur lagligt och på ett sunt sätt.

Mat i Vilda

När maten är riklig under sommaren, rådjur äter en mängd olika livsmedel, såsom ekollon, vild klöver, nötter, blad, frukt, och även växter som växer i dammar eller sjöar. Alla som äger en trädgård i Deer land vet att rådjur kan decimera morgon härligheter, buskar, grönsaker, unga träd och många blommande växter. De äter snabbt och nervöst, och om de är jagade av med ett ljud eller möjlig rovdjur, kan de senare spy sin mat, eftersom de är idisslare, och njuta av den igen på sin fritid. Under vintern, när maten blir mer knappa, kommer att rådjur äter vedartade delar av unga träd och växter, evergreens och några ekollon de skulle fortfarande kunna hitta mat.

Mat Tomter

Om du bor i en stat som anser det olagligt att föda (eller bete) rådjur, är det fortfarande oftast lagligt i dessa stater att plantera mat tomter för rådjur, så länge som tomterna är på tillräckligt avstånd från områden där människor lever och är aktiva. Ett tunnland eller två av uttagen mark för att ge mat för rådjur är faktiskt bra för rådjur, och hjälper till att hålla dem friska. Planteringar som attraherar rådjur är majs, klöver, sorghum, sojabönor, höstråg, alfalfa och orchardgrass. Det är också lämpligt att dela upp marken och plantera hälften i majs eller sojabönor och den andra hälften i en klöver eller klöver blanda. Majs utgör kolhydrater behövs av rådjur, klöver och sojabönor fördelarna med protein. Ett tunnland eller två av dessa läckra grödor kommer att försvinna snabbt, dock vanligtvis i slutet av hösten. Använd aldrig bekämpningsmedel på grödor som är avsedd för användning som livsmedel rådjur tomter.

Salt, socker och Deer Feed

Deer kärlek melass. Faktum är att locka till sig rådjur och ta bort oönskade stubbar på samma gång, djur trackers som används för att hälla sorghum melass över gamla stubbar, i vetskap om att rådjur så småningom skulle skära ner oönskade trä som de attackerade den söta sirapen absorberas. Backyard rådjur entusiaster har länge placerats högar av majs ut att locka rådjur, samt salt eller mineralfoder att pågå långt in i vintermånaderna. Feed butiker också göra en blandning av spruckna majs och frön. Duggregna melass över denna mix skapar en ännu godare behandla för rådjur. Hjort också njuta av morötter, rödbetor och äpplen krabba.

    
    Copyright ©2011