välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utfodring rådjur på vintern

Postad av : P-O Lennartsson

I motsats till vad många kanske tror, mata rådjur på vintern hjälper inte dem. Enligt universitetet i New Hampshire Cooperative Extension, utfodring rådjur orsakar en onaturlig nummer att samlas i ett koncentrerat område, som kan sprida sjukdomar som chronic wasting disease, eller CWD, och skapar en konstgjord situation som kan minska djurens förmåga att överleva vintern. Om du vill hjälpa rådjur på vintern, men finns det några saker du kan göra

Underhålla Your Land

Jobba på underhåll av din fastighet för att bevara ett utmärkt rådjur livsmiljö. I en artikel med rubriken "Mata inte Deer i vinter," Matt Tarr av UNH Cooperative Extension föreslår arbetar för att behålla din bestånd av ek och bok för att säkerställa ett rikligt utbud av nötter i höst, står lövträ att "öka mängden av vedartade bläddra tillgängliga för rådjur, "och barrträd står såsom odört, gran eller gran, så rådjuren har en tät vinterskydd.

Läs mer om Deer

Underhålla en hjort-vänlig livsmiljö i närheten av hemmet är enklare om du lär dig om rådjur och deras vanor. Det finns flera arter av hjort i hela världen och tre viktigaste arterna i USA: mula rådjur, hjort Whitetail och kustnära Blacktail rådjur. Läs om arterna i din trakter så att du kan bättre hantera och arbeta dig mark som passar deras behov. Oavsett vilken typ av rådjur bor i ditt område, försöker hålla träd och växter de gillar att foder på bort från vägen. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, finns det 1,5 miljoner rådjur och kollisioner auto årligen i USA.

Skapa en naturlig Observatory

De flesta rådjur bor i ett område större än 100 hektar, men genom att skapa en rik och naturlig livsmiljö för dem där du bor kan du vara säker på att de kommer att gynna ditt område bland de många andra hundratals hektar de reser och vallfoder i. Det är frestande att locka dem med en saltsten eller feeder till en plats på din egendom där du kan se dem genom fönstret, men det kommer att bli mycket mer givande när man ser dem ute på eget bevåg och veta att du inte har påverkat dem på något skadligt sätt genom att ge dem en artificiell föda.

    
    Copyright © 2011 give2all.org