välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om bildandet av solsystemet

Postad av : Valon Istrefi

Bildandet av solsystemet är ett ämne för stor kontrovers. Medan vissa experter hävdar att det var gudomlig formation, andra ser till vetenskap för deras svar. Den vanligaste förklaringen är att planeterna själva bildades bildar moln av gas och stoft vid solens bildande. Denna metod är den mest accepterade och kallas anhopning

Historia

Accretion sägs att historien om solsystemet började efter bildandet av solen. Denna idé att tänka, säger planeterna startade från stoftpartiklar i en bana runt solen (den centrala protostjärna). Det anges vidare att på grund av direkt kontakt i rymden, började kornen att förvandlas till klumpar och sedan kolliderade för att bilda större kroppar som nu kallas planeter. Detta sägs ha tagit ett par miljoner år.

Tidsplan

Det förutspås bildandet av solsystemet tog bokstavligen miljontals år. Dessutom tror forskarna att planeterna sluta växande efter 3 till 10 miljoner år av bildning, eftersom solens solvinden rensas bort allt överflödigt gas och stoft i protoplanetariska skivan. Således kunde planeterna samlar inte mer damm eller gas för tillväxt (enligt anhopning teorin).

Identifiering

Det finns för närvarande åtta redovisas planeter i Vintergatan solsystemet. De är Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Medan Pluto ansågs tidigare vara en planet, är det inte längre erkänns som håller planet status.

Funktioner

Det är tänkt inre delen av solsystemet var för varmt för molekyler att kondensera. Således var stenig personer som bildas och ingår Merkurius, Venus, Jorden och Mars. Dessa fyra planeter anses vara jordlika planeterna och är ganska ovanliga i hela universum.
Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus betraktas planeterna gasjätten och bildade längre ut från solen (bortom frost linjen). Dessa planeter ansågs ha kunnat växa sig större än planeterna eftersom ICES som bildade dem var rikligare.
Medan hitta andra planeters utanför av Vintergatan är en utmaning, har det varit många nya planeten kandidater rapporterats under de senaste tio åren. Några av planeterna är kretsande sol-liknande stjärnor och kan erbjuda en hel del insikt att forskare fortfarande letar efter svaret på hur solsystemet bildades eller skapas.

Missuppfattningar

Det finns många teorier och missuppfattningar om bildandet av solsystemet. Till exempel är tidsskalan för när det är tänkt Uranus och Neptunus bildades debatteras ofta. Medan vissa säger att de bildades efter Jupiter och Saturnus, verkar det de kan ha bildats närmare solen och senare migrerade utåt. Det är känt under planetesimal eran förslaget var inte alltid in mot solen. Dessutom är det många forskare inte ens tror på anhopning teori och följa andra teorier om planetbildning.

    Previous:nothing
    Next:om Greenpeace och valfångst
    
    Copyright © 2011 give2all.org