välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är cholesteral?

Postad av : Magnus Ekblad

Kolesterol finns i alla djurs liv och i mindre mängder i växtriket, även om det inte syns alls i bakterier och liknande mikroorganismer. Det är en viktig del av livet att klassas som en sterol, som är en korsning mellan en steroid och alkohol. Det är viktigt för cellulära tillväxt och funktion, är kolesterol samband med hälsoproblem

Identification

Kolesterol visas som en vit pulver när det inte i kroppen, även om det oftast liknar en trögflytande vätska. Det är en sterol, vilket innebär att arrangeras hydroxylgrupperna består främst av kol-och syreatomer bundna i ett kristallint sätt. Detta är hur forskarna kan identifiera kolesterol på atomnivå. Även om det inte är den enda sterol runt, gör dess unika ringformade hydroxylgrupper det lätt att upptäcka.

Funktion

Den huvudsakliga funktionen av kolesterol är att upprätthålla membran av celler och även att bygga dem och de bör skadade eller bör nya celler att skapas. Det gör detta genom att kontrollera flödet av dessa membran. Annan viktig funktion för kolesterol är hur det hjälper kroppen att ta upp och använda många viktiga vitaminer, såsom A, D och K vitaminer. Kolesterol sker även i form myelin, som hjälper till att reglera nervimpulser när det rockar faktiskt nerverna.

Betydelse

eftersom den påverkar alla celler i kroppen, är kolesterol en av de viktigaste steroler runt. Genom att hålla cellmembranen starka, hjälper det att kroppen kan fungera till dess maximal effektivitet. Det hjälper också kroppen fungerar smidigt genom att stärka nervsystemet, muskelsystemet, och cirkulationssystemet. Utan kolesterol skulle celler bryta ner lättare och hela den mänskliga kroppen skulle inte springa nästan lika länge.

Varning

Även kolesterol är viktig för allmän hälsa, många människor tar i för mycket kolesterol, vilket kan vara farligt. När för mycket cirkuleras i hela kroppen, kan den orsaka åderförkalkning. Detta är ett tillstånd som uppstår när kroppens lipoproteiner inte kan ta bort alla av kolesterol i kroppen har tagit i. Vad som finns kvar klumpar upp i artärerna som en form av plack. När tillräckligt mycket av detta plack byggs upp, blodflödet genom kroppen minskar, vilket leder till hjärt-och cirkulationsproblem.

Överväganden

På grund av risken att få en för hög kolesterol, rekommenderas att alla äldre av 20 ska ha sina kolesterol kontrolleras minst en gång vart femte år. Detta kommer att bidra fånga höga kolesterolvärden innan det kan orsaka allvarliga skador. De människor som har högt kolesterol skulle klippa ut så mycket fett-tung mat som de kan. Detta inkluderar fett kött, mjölk, ost och ägg.

    Previous:nothing
    Next:Hur du tar vacker solnedgång bilder
    
    Copyright © 2011 give2all.org