välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en pizza låda solugn

Postad av : Jonathan Nyberg

Behöver du en solig dag experiment? Att göra en sol ugn från en leverans pizza box är ett roligt sätt att tillbringa en eftermiddag. Detta solugn kan nå temperaturer på ca 250 grader Fahrenheit och kan användas för en rad olika kostrelaterade projekt. Matlagning objekt i denna ugn tar nog minst dubbelt så länge som matlagning objekt i en vanlig ugn, men detta solugn ger barn möjlighet att lära sig förstahandsinformation om att utnyttja solens energi

Du behöver:.
Pizzakartongen.
Måttband.
Penna.
X-Acto kniv.
Folie.
Förpackningstejpen.
Svart papper.
Sax.
Rensa plastfolie.
Träpinne.
Aluminium kastrull.


1.
Öppna upp en kartong leverans pizza. Borsta bort alla smulor och se till att rutan är fri från ost och fett. Tag bort den fyrkantiga kartong liner från botten av lådan, om det är fortfarande på plats.
2.
Stäng pizzakartongen. Mäta och markera en 1-tums ram runt överst i lådan, vilket skapar en infälld ruta. Klipp ut tre sidor av torget med en X-Acto kniv, lämnar sidan parallellt med gångjärn fäst i lådan. Vik upp fliken och linje botten av det med en kvadrat med aluminiumfolie. När tejpa folien på plats, se till att det är smidigt.
3.
Öppna upp pizzakartongen och linje botten med folie. Tejpa svart papper över folien. Folien håller lådan varm, men det svarta pappret absorberar värmen att skapa en matlagningsytan.
4.
Stäng pizzakartongen och med fliken på toppen. Kavla ut den tydliga plastfilm och skär ut i plast torg som har samma storlek som den pizzakartongen. Öppna upp lådan och tejpa plast torget på undersidan av locket, dra åt så hårt som möjligt. Den snäva plast kommer att skapa ett fönster som kommer fram när infällda, folie-fodrade klaffen är uppfälld. Se till att kanterna på plast är tätt förslutna av tejpen hela vägen runt så att ingen luft kan komma in i lådan.
5.
Stäng lådan och dra upp folien -fodrade flik. Använd en träpinne för att stötta öppna luckan, en dymling krävs eftersom det är tillräckligt styvt för att stödja lucka för lång tid, men lätt nog att inte skada kartong. När folien som kantas luckan är öppen stöttas med pluggen, kommer det att direkt solljus genom fönstret och in i ugnen. För att använda, låt ugnen för att förvärma utanför i ca 45 minuter. Sätt mat i aluminium kastrull, öppna sedan lådan och placera pannan under fönster. Låt maten koka i ca två gånger den rekommenderade tiden. (För diagram av hela processen, se Resurser nedan. )

Tips och varningar


  • icke-råa livsmedel som på ett tydligt visa när de är redo är bäst för detta -projektet. Exempel marshmallows, bröd toppad med smältost eller korv. Be lokala restauranger pizza leverans om de kommer att skänka eller sälja oanvända lådor för detta projekt. Begagnade lådor är bra, men rena sådana kommer inte att ge maten en fet smak.
  • alltid kontrollera den inre temperaturen i lättfördärvliga livsmedel innan konsumerar dem om de är kokta i denna ugn. Temperaturen att maten måste nå för att säkert äta beror på ingredienserna, kontrollera förpackningen. Om maten inte når en säker temperatur, pop den i mikron i 10 och 30 sekunder, eller tills det är genomvarmt.
    Previous:nothing
    Next:fördelar med att använda vindkraft
    
    Copyright © 2011 give2all.org