välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om navelsträngsblod används i kloning

Postad av : Jonathan Nyberg

Förmågan att klona djur har varit centrum för mycket debatt under senare år. Under förlossningen, kan blod från navelsträngen nu skördas och lagras. Navelsträngsblod innehåller stamceller som är celler som kan utvecklas till alla typer av celler. Stamceller samlas in från navelsträngsblod kan användas för att behandla en rad olika sjukdomstillstånd, men kan också användas i kloning

Du behöver:.
Långvågig ultraviolett ljus eller svart bakgrund

<. h2> Missuppfattningar stamceller i navelsträngsblod används inte för kloning.

Fördelar

Även om den inte utnyttjas för närvarande i kloning, stamceller från navelsträngsblod är lättare att förvärva än stamceller som skördats på andra sätt.

Typer

finns två typer av kloning. Terapeutisk kloning innebär att använda stamceller för att behandla sjukdomar, skapa hudtransplantation, tillverka organ och reparera skador som orsakats av skador på ryggmärgen. Reproduktiv kloning används för att göra kopior av levande varelser och en dag kan användas för att hjälpa återbefolka hotade och utdöda arter av växter och djur.

Debatt

Stamceller en ny nu skördas från embryon. Efter stamceller skördas, är embryot tillåts upphöra att gälla, en praxis många tycker barbariska. Det finns också rädd att kloning skulle kunna leda till skapandet av anpassade spädbarn.

Lagar

På grund av kontroversen kring kloning, inte många länder inte tillåter någon typ av kloning. I USA gör mänsklig reproduktiv kloning från 2001 även försök att klona en människa illegal

Historia

År 1952 kunde forskarna att skapa det första djuret klon -. Ett grodyngel. Före detta bara växter hade blivit klonade. Sedan dess har kor, får, getter, grisar, katter, kaniner och möss alla varit framgångsrikt klonade.

    Previous:nothing
    Next:fyra faser av en fjäril
    
    Copyright © 2011 give2all.org