välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

starta en mask gård

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det finns två huvudsakliga skäl för att starta en mask gård. En är för fiske, och den andra är för kompostering. Oavsett vilket är det kommer att bli en resulterande rik och bördig komposten som är underbart för växter. Det enklaste sättet att starta en mask gård är att köpa ett kit. Dessa paket inkluderar bäddmaterial, container, och mat. Utan kit, kan du fortfarande göra en mask gård från saker som du kanske redan har runt huset. De viktigaste aspekterna är inriktade mot att uppnå effekten av den naturliga livsmiljön för en mask.

Du behöver:
Styrofoam kylare eller liknande låda
. Kniv.
Vatten.
Tidning.
Fuktig jord.
Torra löv.
Worm mat.
Maskar.


1.
Skära försiktigt fyra små ventilationshål på sidorna av kylaren, nära de övre hörnen för korrekt luftflöde. Använd milda sågning rörelser för att inte bryta frigolit.
2.
Fukta tidningen, pressa ut överflödigt vatten och sedan riva den i små bitar. Lager i botten av kylaren jämnt med strimlor.
3.
lager jord ovanpå tidningen att fylla kylaren drygt halvfullt. Toppa smutsen med några torra blad till en naturlig effekt.
4.
Lägg en lämplig mängd mask livsmedel som frukt och grönsaker skal, krossade äggskal och andra nondairy, icke -fet frågan. Du vill inte lägga till fler än maskarna kan bryta ned i tid, eller det kan lukta och /eller få slemmiga.
5.
Tillsätt maskar och lägga locket på kylaren. Undvik overpopulating gården, för att inte nöd maskarna med överbeläggning.
6.
Lägg kylaren på en torr, sval plats och låt maskar tid att anpassa sig till sina nya hem.
7.
Feed dina maskar regelbundet, eftersom en mask kan äta motsvarande sin kroppsvikt i mat varje dag. Feed mindre belopp med regelbundna matning, i motsats till för mycket mat på en gång, för optimala resultat.

Tips och varningar


  • En balans som är nödvändigt fukthalt . Maskar behöver fukt för att leva, men för mycket kan dränka dem. Om smutsen fastnar på maskar är det för torrt.
  • När smutsen blir svart, kan det då att ersättas med nya smuts. Den svarta smutsen, som kallas "gjutjärnsprodukter" är rikt bördig och växter älskar det.
  • Håll masken gården i direkt regn, eftersom behållaren kan fyllas med vatten, även med skyddet på.
  • Om din mask Gården ligger i ett varmt eller soligt område kommer maskar behöver hjälp att hålla svalt. En kylklamp ligger på toppen av smuts fungerar fint. En naturlig temperatur för maskar att trivas i är ca 65 grader eller mindre.
  • Maskar kan vara kräsen. De kommer ibland att försöka fly genom en öppning, om förutsättningarna är inte helt till belåtenhet. Så för att hålla alla dina maskar i ett lyckligt hem, se smutsen nivå är väl under ventilationshålen och hålla miljön trevlig.
    Previous:nothing
    Next:Hur skovelhjul arbete i vatten?
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org