välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan flygbränsle och dieselbränslen

Postad av : Jonathan Nyberg

Flygbränsle och diesel är mycket lika i sin kemiska sammansättning. Medan de delar ett antal likheter det finns också viktiga skillnader

i bränslen

Det finns tre typer av flygbränsle. Typ A, A-1 och Jet B. Dessa bränslen är mest fotogen, och Jet B är en blandning av nafta och fotogen. Dieselbränsle å andra sidan är endast 75 procent fotogen, blandas med en liten svavelhalt samt smörjmedel.

Tillsatser i bränsle

Det finns många tillsatser i jetbränsle. Jetmotor temperaturer kan variera beroende på flygförhållanden så frostskyddsmedel, korrosionsinhibitorer och statisk dissipaters tillsatts bränslet. De viktigaste tillsats i diesel är smörjmedel, som hjälper motorn gå smidigt. Dieselbränsle väger mer än jetbränsle och har en högre viskositet betyg.

Använda Jet bränsle i en dieselbil

rent tekniskt flygbränsle kan användas i en dieselmotor, rekommenderas det inte. Jet bränsle brinner hetare vilket kan sänka din bränsle körsträcka. Använda flygbränsle kan skada en dieselmotor med tiden.

Jet Fuel Standards

Jet A är standard i USA medan Jet A-1 är standard i resten av världen. Det är mycket liten skillnad mellan de två bränslena. Jet B är avsedd för användning i kallt klimat och är mindre stabil sedan Jet A eller A-1.

    Previous:nothing
    Next:hur man verifiera en UPC-nummer
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org