välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

större grupper av stammen Mollusca

Postad av : Jeanette Morales

stammen Mollusca är värd för en otroligt många olika varelser. Stammen tre stora klasser-Bivalvia, Gastropoda, och HUVUDFOTIGA-kör allt från gemensamma restaurang skaldjur menyalternativ som pilgrimsmusslor och ostron till Giant Squid.

klass Bivalvia

En av de tre stora klasserna i stammen Mollusca, har Bivalvia en stark relation med människor. De musslor härleda sitt namn från den två-ventil skal där organismer lever. Vanliga medlemmar i klassen musslor, musslor, pilgrimsmusslor och ostron. Majoriteten av musslor är grunda marina vatten invånare, den äldsta kända släktingar varav den Fordilla och Pojetaia, datum till Tommotian perioden -. Grovt 535 till 512. 000. 000 år sedan

Klass Gastropoda

Klass Gastropoda, den andra av stammen Mollusca stora klasser, är en slemmig affär. Den största klassen av stammen, Gastropoda-som betyder "magen fot" i latin-är hem för över 40. 000 levande arter av blötdjur. Uppskattningsvis 75 till 80 procent av blötdjur är medlemmar av Gastropoda klassen. Medlemmar i klassen är alla shell-bostad varelser, av vilka många lever i sötvatten, att slingra sig på magen för att komma runt, därav "mage foten" etikett. Aquatic sniglar och sniglar är medlemmar i klassen Gastropoda.

Klass HUVUDFOTIGA

Klass HUVUDFOTIGA, enligt dess latinska, är en klass av "huvud Bottensatser. "Även om" magen Bottensatser "av Gastropoda slingrar," huvudet Bottensatser "av HUVUDFOTIGA har klängen sticker ut från deras ofta missil-formade huvuden. Anses vara den mest avancerade klassen under stammen Mollusca, gemensamma medlemmar av HUVUDFOTIGA är octopi, bläckfisk, och bläckfisk. De bläckfiskar aggressiva jägare med stort sinnen och högt utvecklade hjärnor. Faktum är att intelligens och förmåga till problemlösning av bläckfisk är väl dokumenterat. Det är kranievolym har jämförts med den som en huskatt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org