välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

odling av silkesmaskar

Postad av : Stefan Svensson

Odlingen av silkesmaskar är också känd som silkesodling, och det beskriver processen för uppfödning speciella arter av nattfjärilar för odling av sina kokonger för silkestråd. Det är en praxis som går tillbaka tusentals år och sträcker sig över hela världen. Idag, medan de flesta Silk tillverkas av stora företag finns det enskilda amatörer som också självständigt odla litet antal silkesmaskar

Du behöver:.
Mineral eller stenprover
. Skala.
u00A3 2
 slägga (tillval).
Mejsel (tillval).
Handskar.
Skyddsglasögon.
Rock torktumlare.
Assorted tumbling gryn.
Vatten.
Grus och sand (tillval).

Historia

Enligt University of Arizona, började odlingen av silkesmaskar 5000 år sedan i Kina. Produktionen av siden var en väl bevarad hemlighet, men det spred sig till Korea, Indien och Japan. I 550 e. Kr. , var silkesmaskar förde från Asien till det bysantinska riket, där den bysantinska kejsaren Justinianus Jag började en framgångsrik siden handel. Silkesodling spridas norrut från det bysantinska riket till resten av Europa.

Typer

Det finns flera typer av silkesmaskar som föds upp för sin silkeskokonger. Den Bombyx mori nattfjäril är den mest kända silkesodling, men det finns också Antherea assama nattfjäril, som producerar Muga silke, och Antherea mylitta fjärilen som producerar tasar silke. Andra sorter inkluderar Antherea royeli, den Antherea peryniyi och Phylosamnia ricini.

Process

silkesfjärilsägg inkuberas i mellan 10 och 14 dagar efter det att de som och när de kläcks till larver behöver matas mullbärslöv dygnet runt. De kommer att växa sig 10. 000 gånger sin födelsevikt inom cirka en månad, och då de kommer att börja snurra sin kokonger. Silkeskokonger består av en genomgående tråd som får 4. 000 meter lång. När kokongerna är ca en vecka gammal, placeras de i en ugn att döda fjäril inuti, och sedan silke är vacklade från kokong.

Överväganden

Vid denna punkt, Bombyx mori silkesmaskar är helt domesticerade, och kan inte överleva på egen hand i naturen. Mal i sig är helt flygförmåga och det är inte längre finns i vilt tillstånd. Istället är ett häckande får mogna att producera fler ägg.

Funktioner

Vuxen nattfjärilar har fyra krämig vita vingar är knuten till en hårig kropp. De vuxna kvinnor är större än hanarna. Den nattfjärilar går igenom tre olika faser, inklusive ägg, larv och vuxna, även om silkesmaskar som är utvecklade för silkesodling inte uppnår den vuxna fasen. Som larver, de silkesmaskar gå igenom fyra olika molts innan de börjar spinna sin kokong.

    Previous:nothing
    Next:gemensamma spindlar av Alabama
    
    Copyright ©2011