välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är mineraler bildas?

Postad av : Jonathan Nyberg

Du behöver:
kaliumnitrat (salpeter)
. Real träkol.
Svavel.
Destillerat vatten.
Mortel.
Sikten.

från vatten

Mineraler lättast form i vatten. Detta beror på den mängd vatten som har en begränsad kapacitet för atomer. Eftersom vattenvolymen minskar på grund av avdunstning från solen eller värmen, tilldelas utrymmet för dessa atomer blir mindre och mindre, skjuta atomerna närmare varandra. Så småningom blir vattenvolymen så liten att atomerna i huvudsak tvingas tillsammans, vilket kallas för en obligation. Detta band skapar kristaller som blir tydligt när vattnet avdunstar ytterligare.

Från Magma

Precis som med vatten, temperatur påverkar också bildandet av mineraler under jord. Inne i jordskorpan varm magma eller formulär lava och kommer så småningom hårdnar när den träffar svalare temperaturer nära jordytan. Som det kyls dessa heta vätskor de kommer att börja hårdna tills de blir fasta material som bildar ett lager av mineraler. Storleken på dessa mineraler beror mycket på hur mycket gas var instängda i magma och hur snabbt magma svalnat. Om magman kyls snabbt mineraler kommer att vara liten, men god. Om det kyls sakta magma kommer att producera färre mineraler, men de som form kommer att vara betydligt större.

I saltvatten

Vattendrag som oceaner och hav innehåller olika salter, inbegripet natriumklorid (Halite), kalciumfluorid (fluorit) och ammoniumklorid (SALMIAK). När vattnet avdunstar naturligt från strandlinjen och ytorna i dessa hav, mineraler form. På grund av den höga salthalten i dessa vattenförekomster, de mineraler är mestadels saltbaserade kristall mineraler, även känd som halogenidföreningar mineraler. Dessa mineraler är brom, klor, jod och fluor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org