välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skapar magneter el?

Postad av : Jonathan Nyberg

År 1820 en dansk forskare vid namn Hans Christian Oersted konstaterade att ledningarna som transporterar elektrisk ström ibland antingen lockades till eller stöts bort från varandra. Att studera fenomenet lärde honom att alla kablar som transporterar elektrisk ström omges av magnetiska fält. Lite senare hans arbete utvidgades genom att den Andre-Marie Ampu00E8re, som beskrev exakt hur den elektriska strömmen och magnetiska fält är relaterade i en matematisk mening. Denna upptäckt konstaterade att en grundläggande samband mellan elektricitet och magnetism, men det var inte förrän tiden för Michael Faraday att man fick reda på att denna koppling fungerade i omvänd också. Magneter kan också producera el

Moving elektricitet gör magnetism

På en grundläggande nivå elektricitet och magnetism är båda aspekter av samma styrka. Föreställ dig att du tittar på en samling elektriska laddningar som står helt stilla. Tänk dig att du har anordningar för mätning av elektriska och magnetiska fält. Eftersom de avgifter som inte rör sig, kommer du att upptäcka endast ett elektriskt fält men inget magnetfält. Om du börjar röra längs avgifter, kommer du att plocka plötsligt upp ett magnetfält eftersom släkting till dig avgifterna flyttar, gör en elektrisk ström. Om du slutar gå, då det magnetiska fältet kommer att försvinna igen.

Moving Magnetism Gör El

Samma effekt finns i omvänd ordning. Om du stod stilla i närvaro av magnetiska fält, så skulle du upptäcka ett magnetiskt fält utan endast elektriskt fält. Om du började rubbas i förhållande till dem, då din mätinstrument skulle plocka upp ett elektriskt fält. El i rörelse producerar magnetism. Magnetiska fält i rörelse producera el. Det är något sant att magnetism och elektricitet är två skilda saker. De är alla naturligtvis en del av de andra-varje framkommer om den andra flyttar

Beskrivningar av Magnetism

Magnetiska fält beskrivs ofta i termer av rader av flussmedel. . Dessa är tänkta linjer som används för att beskriva hur de osynliga kraft magnetism fungerar. Varje magnet har en nord och en sydpol. Raderna av fluss springa mellan dem. Varhelst nord-och sydpolen på en magnet är, teckning så rak linje som möjligt från den ena till den andra kommer att visa den riktning som den magnetiska kraften kommer att agera i. Ju starkare magnet finns det flera rader med fluss sägs vara .

Faraday's Discovery

Under sina experiment upptäckte Faraday att om en magnet flyttas så att dess linjer flux är vinkelräta mot tråd, då en avgift flyter längs kabeln. Magneten kan antingen närmar sig eller rör sig bort från kabeln. Antingen rörelsens riktning kommer att fungera så länge det rör sig i förhållande till kabeln.

Elektromagnetisk induktion

Det är endast nödvändigt för magnetfält som ska förändras. Egentligen flytta magneten är bara nödvändigt med permanenta magneter. En elektromagnet kan variera sin fältstyrka genom att ändra sin nuvarande, utan att röra alls. Varje tråd på en elektromagnet en föränderlig nuvarande kommer också att ha en elektrisk ström som induceras i den.

    
    Copyright © 2011 give2all.org