välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en mätare vindhastighet

Postad av : P-O Lennartsson

Meteorologer och ingenjörer använder anemometrar att mäta vindhastighet. Vindhastighet mätningar hjälpa forskarna förutsäga ogynnsamma väderförhållanden och design luft fordon transport. Även om standarden anemometrar kan vara för dyrt för en vanlig människa att köpa, kan vädret buffs enkelt följa vindhastighet sig med hjälp av en hemmagjord vindmätaren gjord av gemensamma hushållsprodukter

Du behöver:.
5 pappersmuggar, 3-ounce.
Magic markör.
Single hålslaget.
2 sugrör.
Häftapparat.
Blyertspenna med sudd.
Häftstift.
Rakt stift.


1.
Markera en plats ungefär en halv centimeter under kanten på fyra av pappersmuggar. Slå hål på varje kopp där du har markerat. På den femte koppen, markera en plats på varje sida av koppen ungefär en halv centimeter under kanten. Etikett dessa märken A, B, C och D. Punch hål igenom alla märken och genom botten av denna koppen.
2.
Poke ett sugrör genom hålet på en av koppar som har ett enda hål. Vik slutet av halm över och häfta det till andra sidan av koppen, mittemot hålet det gick i. Upprepa detta med den andra halm och en av de andra en-hålad koppar.
3.
Skjut en halm /cup bit genom hålet märkt A på den kopp med fyra hål. Peta den andra änden av halm genom hålet märkt C. Face en av de återstående hål koppar så att den pekar i motsatt riktning av koppen redan på halmen. Sätt fria änden av halm genom hålet på den här cupen, vik i slutet av halm, och häfta det till koppen.
4.
Lägg den andra halm /cup bit genom hålen B och D. Följ samma procedur som i steg 3 för att fästa den sista hål kopp för den fria änden av halm .
5.
Poke en rak stift genom de två strån där de korsar varandra. Tryck pennan genom hålet i botten av koppen centrum. Tryck stiftet så djupt ner i suddgummi som möjligt. Håll vindmätaren i nedre delen av pennan och vinden kommer att göra koppar kretsar.

Tips och varningar


  • Räkna hur många gånger per minut vindmätaren snurrar för att tillnärma hur snabbt vinden rör sig.
    
    Copyright © 2011 give2all.org