välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man förutspå vädret för en vetenskap rättvis projekt

Postad av : Ulf Friberg

Många barn och elever har en fascination för väder. Det är aldrig samma två gånger och den minsta ledtrådar ange vad den ska göra härnäst. Barnen trivs ett mysterium och sätta ihop ledtrådar från väder verktyg och tecken i vinden och himlen kommer att hjälpa dem förutspå vädret på ett roligt sätt. Detta hjälper dem också lära sig att iaktta världen omkring dem och tänka kritiskt. Förutsäga vädret som ett naturvetenskapligt experiment är ett långsiktigt projekt, men kräver ingen fancy utrustning. Eleverna kan göra enkla väder instrument från husgeråd och observera resten med deras ögon.

Du behöver:
Tall, raka, klart glas vas eller bägare
. Måttstock.
Genomskinligt plaströr.
Genomskinlig tejp.
Lim.
Sticky please.
Vatten.
Karamellfärg.
Silkesnäsduken eller band.
Trädgård spel.
Notebook.
Penna.


1.
Gör en barometer för att hjälpa till att förutsäga vädret. Klipp till en bit genomskinlig plast slang cirka tre meter lång och tejpa längs kanten av en måttstock. Limma måttstock och rör på insidan av ett högt glas vas och sätt i toppen av röret med klibbiga träns. Fyll vasen tre fjärdedelar av vägen med färgat vatten. Blått, rött och grönt fungerar bäst.
2.
Skapa en mycket enkel vindflöjel för att hjälpa mönster spår vind. Knyt en siden näsduk eller band till toppen av en trädgård andel cirka tre meter hög. Kör in den i marken på ett tydligt utrymme där vinden kan fånga halsduken enkelt.
3.
Skriv ner olika typer av moln, hur de ser ut och vilket väder de visar i en anteckningsbok. Cumulusmoln är vita, fluffiga högar och ange bra väder. Nimbus moln är platt och grå och ange regn. Moln som är fluffiga ovanpå och platta och grå på undersidan är cumulusmoln och ange stormar snart skulle komma.
4.
Observera molnet typer i himlen, barometertryck och vind riktning i flera dagar. Högt lufttryck, när vattnet stiger upp i röret, tyder på bra väder och bör åtföljas av cumulus eller inga moln. Lågt tryck, när vattnet är lågt i röret, visar stormar och bör åtföljas av en av de två andra typer av moln. Anteckna vindriktning för att se var stormarna brukar komma från i ditt område.

    
    Copyright © 2011 give2all.org