välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

exempel på trissor i vardagen

Postad av : Charlotte Wannberg

En remskiva är en enkel maskin för att öka lyfta styrka med hjälp av en spårad hjul och en sladd, rep eller en kedja. Dessa användbara utrustningar används ofta i dagens maskiner, med många exempel på trissor som finns i din kommun. Leta efter några vanliga block-baserade system nästa gång du går och handlar, promenader eller besöka en lokal skola eller teater.

Elevators

Hissar arbete via en kraftfull elektronisk trissa system. I själva verket, hissar använda ett system med flera skivor och motvikter för att ge hissen med både kraft och säkerhet. Vissa byggnaden designers som att skapa mönster där du kan se den interna maskineri för hissen, om du befinner dig ute på en synlig hisschakt, leta efter den tjocka, stålkablar glida igenom trummor och trissa system för att lyfta plattformen rutan.

Wells

Gammaldags "Wishing Well" stil brunnar är ofta utrustade med en enkel trissa system för att bistå i utarbetandet vatten (detta är inte att förväxla med turn-vev system som linda repet ansluten till en hink runt en axel). Tja remskivor består av en monterad hjulet på som är gängade ett rep eller en kedja med en hink knutet till en eller båda ändar. Remskivan gör arbetet med att dra upp hinken enklare än det annars skulle vara för användaren.

Träningsmaskiner

Mest tyngdlyftning träningsmaskiner använda remskivor som ett sätt att kontrollera den vinkel som vikter lyfte samtidigt vikten sig i en särskild plats. Detta gör processen av styrketräning säkrare och mer effektiva för att användaren än fria vikter kan om de används felaktigt.

Entreprenad Remskivor

Bygg remskivor är några av de mest grundläggande och gemensamma remskivor, bra för att visa de grundläggande funktionerna hos denna enkla maskin. Dessa remskivor består av ett hjul spår som kan höjas till höga höjder, försedda med kedjor eller rep fäst krokar. Dessa block kan utrustning som skall höjas eller sänkas till anställda på byggarbetsplatser, så att de inte behöver klättra upp och ner för att få verktyg och material de behöver.

Theater Systems

I teatrar, gardiner och flyga system använder ett system med flera remskivor. Dessa skivor ligger högt ovanför scenen där publiken inte kan se dem och drivs från sidan av scenen för att höja och sänka gardiner och bitar av landskap under en teaterföreställning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org