välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om tropiska regnskogen trädgrodor

Postad av : Ulf Friberg

Grodor är bara några av de färgstarka, iögonfallande varelser i regnskogen. Dessa varelser har anpassat sig till den frodiga vegetationen, fuktig luft och täta bestånd av regnskogen med några specialiseringar av sina egna, och trivs i regnskogar runt om i världen. Rainforest trädgrodor leva just i trädkronorna i regnskogen, där de finner lämpliga fukt och skydd

Fakta

Grodor är groddjur som skall finnas lämpligt fuktig miljö för att överleva. Vissa grodor kan andas genom huden, ges tillräckligt med fukt. Rainforest trädgrodor hitta denna fukt i regn, fukt och vatten som samlats i kupade blad trädkronorna i regnskogen livsmiljön.

Geografi

tropisk regnskog trädgrodor live över hela världen där regnskogen livsmiljö kan hittas. Detta inkluderar regnskogarna i Australien (hylids, laclids och stor spärrade grodor), Nya Guinea, Syd-och Centralamerika (pilgiftsgrodor) och Mexiko (rödögd trädgrodor).

Egenskaper

Även om olika grodarter har olika egenskaper, alla regnskogen trädgrodor följa några grundläggande funktioner. Det är jämnt små, och de flesta är färgsprakande. De sträcker sig från rött till grönt, orange, gult och lila, med eller utan fläckar och ränder. Vissa regnskog grodor har giftig olja på huden för självförsvar. Trädgrodor över hela världen har utvecklat sugkopp-liknande tår för klättring vertikala ytor som träd. Rainforest trädgrodor lever i vegetationen av träden, som söker skydd, kamouflage och källor mat.

Typer

Rainforest trädgrodor omfatta ett brett spektrum av olika arter och typer. Olika arter lever på olika platser, och har utvecklat anpassningar för deras unika situationer. Rödögd trädgrodor, olika förgifta grodor dart, grodor plantskola och utsmyckade grodor är populära och lätta att känna igen företrädare för dessa grodor.

Överväganden

varelser på tropiska regnskogar är mycket hotade. Avskogning, miljöförstöring och brott av det mänskliga samhället förstör regnskogen livsmiljöer och därmed undanröja de levande situationer för djur som tropisk regnskog grodor. Detta tillstånd förvärras av världen plågor groda sjukdomar som slår amerikanska och tropisk regnskog grodor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org