välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vikten av kusterosion till öarna i Stilla havet

Postad av : Stefan Svensson

Kusterosion är en naturlig företeelse att bränslen sediment omfördelning bland kuster alla öar och kontinenter. Det upprätthåller en balans som nyligen har förskjutits på grund av klimatet och anthropologic förändringar. Ökad kusterosion har blivit ett problem i världen, särskilt för öarna i Stilla havet

Vad Erosion är

Erosion är den förlust av mark längs kusten. Det händer när sediment, i form av sand och jord, tas bort från kusten.

Hur Erosion fungerar

Vågor slår mot stranden rubba sediment. Sedimentet får svävande i vattnet och transporteras till havet. Det går sedan längs kusten och på nytt deponeras på en annan plats.

Varför Erosion har ökat

havsnivån stiger, och vågorna blir starkare, att ta bort större mängder sediment. Korallrev är inte producerar tillräckligt sediment för att fylla på stranden, och av människan skapade strukturer har förändrat naturliga sediment distribution.

Varför Erosion är viktigt

De flesta människor i ö-nationer har bosatt sig längs kusten. Erosion förstör sina samhällen genom att skada sina hem och minska deras tillgänglig mark.

Hur Erosion Påverkar turism

Många Pacific Islands beroende av turismen för att stimulera sina ekonomier. Kusterosion förstör stränder som turister besöker, eliminera denna viktiga inkomstkälla.

    
    Copyright © 2011 give2all.org