välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Information om San Vicente vulkan

Postad av : Jeanette Morales

San Vincente eller "Chichontepec" på det inhemska språket Nahuat, är en vulkan i El Salvador. Det är en av en kedja av vulkaner i Centralamerika och den näst högsta toppen i El Salvador, stående 7. 159 fot (2. 182 meter) hög. Det har varit platsen för flera naturkatastrofer men har inte haft ett utbrott sedan människan har bebott området

Plats

San Vincente ligger i centrala El Salvador, cirka 37 miles (60 kilometer) från huvudstaden San Salvador. Den närmaste större samhälle kallas även San Vicente och ligger cirka 6 miles (10 kilometer) nordöst om toppmötet. Andra vulkaner i området Santa Ana, Ilopango och Tecapa.

Bildning

Stratovulkaner som San Vincente består av alternativa lager av lava och aska som bildas från upprepade utbrott. Även känd som sammansatta vulkaner, stratovulkaner utgör vanligen tillsammans skiljelinjer mellan tektoniska plattor där lava har möjlighet att fly från under jordskorpan. San Vincente ligger på södra fel i det centralamerikanska plattan, som i El Salvador går från öst till väst.

Beskrivning

San Vincente är den näst högsta toppen i El Salvador bakom Santa Ana vulkanen. Den har en dubbel-toppmöte som sitt inhemska namn, Chichontepec (berget av två bröst) härstammar. San Vincente's konisk form är typiskt för sin stratovulkan klassificering och dess branta sidor används främst inom jordbruket-produkter från regionen inkluderar sockerrör, majs och kaffe. Vulkanen har två kratersjöar, en på vardera av sina toppmöten.

Utbrott och Naturkatastrofer

Detaljer för San Vincente tidigare utbrott är inte klart men USA Geological Survey uppskattar de senaste utbrottet har inträffat mer än 1. 700 år sedan. Genom geologisk undersökning av området U. S. G. S. uppskattningar San Vincente sig vara omkring 2 miljoner år gammal. Andra geologiska risker från San Vincente inkluderar jordbävningar, ras och skred. Den 13 februari 2001 magnitud 6. 6 jordbävning i området, som utlöser över 25 enskilda jordskred där 39 människor dog. I november 202C 40 människor dog i närheten av San Vincente till följd av jordskred som orsakats av orkanen Ida.

Andra vulkanisk aktivitet

Aktiv fumaroler är ett framträdande inslag i San Vincente vulkaniska regionen. Dessa öppningar i San Francisco Agua Agria och Los Infiernillos på norra sidan av vulkanen släpper ut svavelhaltiga gas och ånga och är typisk för stratovolcanic aktivitet.

    
    Copyright ©2011