välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som gör en hägring?

Postad av : P-O Lennartsson

Personer som reser genom öknen ser ofta en illusion av en vattenfylld oas när de rör sig genom den varma sanden. Det kan tyckas som om värmen orsakar resenärer att se denna illusion, som brukar kallas en hägring, men detta är inte riktigt sant. Enligt en 2005 Scientific American artikeln, hägringar orsakas av det sätt solstrålarna röra sig genom luften i öknen

Du behöver:
massan av ett objekt
. Fallhöjden.
Djup inverkan.
Räknare.

Mirage som reflektion

Enligt Nya studenthuset referens, ordet "hägring" kommer från samma latinska rot som ordet för "spegel. "Detta beror på en hägring är en typ av reflektion. Mirages bero solstrålarna reflekteras mot ett lager av luft i öknen.

Hur ljuset färdas genom Air

Ljuset normalt färdas genom luften i en rak linje. Men om det finns en temperaturgradient i luften-det vill säga en del av luften är kallare än resten av luften-ljuset för en mer krökt bana Scientific American rapporter om att luften i öknen innehåller ett sådant. temperaturgradient.

bästa förutsättningarna för en Mirage

Scientific American säger att idealiska förhållanden för att skapa en hägring är en varm dag och fortfarande luften över en plan yta. Dessa villkor gör att ytan blir extremt varmt, eftersom det absorberar nästan alla av solens strålar. Under dessa förhållanden håller luften närmast ytan mer värme än luften högre upp. Detta skapar temperaturgradient som behövs för en hägring.

Brain Programmering och Mirages

Under ideala förhållanden som beskrivs ovan, lätt från solen färdas i en krökt väg mot den svalare luften över öknen. Scientific American förklarar att den mänskliga hjärnan är programmerad att se ljus som färdas i en rak linje. Således, en person som står i öknen blicken riktad rakt fram kommer att se himlen eftersom ljuset rör sig i en böjd linje mot det. Hjärnan tolkar informationen som vatten framför personen.

Hur man kan visa vägen Mirages Arbete

Du kan skapa en hägring effekt med ett långt glas tank, vatten, en laserstråle och en spegel. Lös socker i vattnet och lyser en laserstråle in i det. Sätt spegel på botten av tanken och titta på strålen från lasern studsa den.

    
    Copyright © 2011 give2all.org