välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningsområden för loblolly tallar

Postad av : Ulf Friberg

Den loblolly tall, vetenskapliga namnet Pinus taeda, är en snabbt växande, lång-blad tall. Det är hemma i den sydöstra delen av USA. I denna del av landet, naturliga bestånd av loblolly tallar och även planteringar utgör en stor del av trädet befolkningen. Dess användningsområden är många, bland annat timmer och trä-massaproduktionen, vindskydd och landskapsarkitektur och fungerar som en naturlig livsmiljö för en mängd olika djur.

Skördad Loblolly Pine Tree Produkter

loblolly tall odlas i plantager i stor utsträckning för timmer. Mer än hälften av tallarna i de sydöstra delarna av loblolly sorten. Dessutom är naturliga bestånd av denna tall skördas för timmer också. Det säljs som södra gul furu, tillsammans med kort blad pinjeskogen.

trämassa från loblolly är det primära typ av massa som används i pappersindustrin. Dessutom är dess bark görs till kompost för hem och kommersiella landskapsarkitektur. Den loblolly tall övervägs för en alternativ energikälla samt på grund av sin snabbt växande och höga kullen produktion.

Ständiga Loblolly Pine Fördelar

loblolly tall är lätt seedade och växer naturligt i övergivna åkrar och områden att ha uttömt näringsämnen i jorden, t. ex. tidigare gruvområden. Av denna anledning är det som används för nyodling och jord-att förebygga erosion. Bestånd av den planteras i stor utsträckning som bullerskydd och vindskydd. Eftersom det är snabbt växande och är attraktiv i sitt breda koniska formen, det är en populär landskapsarkitektur träd också.

Detta träd är inte skickliga på att konkurrera framgångsrikt för solljus med lövträd sorter. Men det finns en hög förekomst av en löpeld i den sydöstra delen där det växer, och det är ganska resistent mot brandskador. Eftersom lövträd inte är brandsäkra som regel loblolly tall har en klar fördel i regionen.

Loblolly Pine Animal Habitat

loblolly tallskogen områden är attraktiva för många arter av vilda djur. De ger en livsmiljö för den grå ekorren och vitsvanshjort. Vilda kalkoner, kaniner, vaktlar och duvor också njuta loblolly biotopskydd. Sångfåglar äter loblolly frön och rovfåglar, såsom örnar och fiskgjuse, bo i träden. Den hotade räven ekorre och en utrotningshotad art av hackspett också näring och skydd i loblolly tallbestånd.

Dessutom, eftersom det loblolly tall förhindrar jorderosion, bidrar också till vattenkvaliteten. Sediment är förhindrad förorenar naturligt strömmande vatten genom skogen. Ju renare vatten är bättre för vattenlevande djur i området som följd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org