välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

miljömässiga sanitära problemen

Postad av : Jonathan Nyberg

Mål 7c i millennieutvecklingsmålen (MDG) är den minskning av antalet människor utan tillgång till hållbar dricksvatten och sanitet med 50 procent. Detta innebär att år 2015 40 procent av världens befolkning utan rent dricksvatten och grundläggande sanitet kommer att minskas till endast 20 procent. Men stora problem inför det målet, inklusive kostnader, hållbarhet, avloppssystem, rutiner och dålig ledning

Kostnad

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO), för att nå de mål som fastställdes av MGD 2015, skulle 23 miljarder dollar att behövas.

Sustainability

Hållbarhet avser vatten som kan användas kontinuerligt av invånare. Om det finns något läckage eller blockering, kan invånarna använda lokala vatten istället som kan ha smittats.

Avloppshantering

Enligt Dr Dennis B. Warner av WHO, många utvecklingsländer städer har bara delvis avloppssystem med landsbygden som kan har ingen alls. Detta innebär obehandlat mänskligt avfall kan göra det i miljön.

Practices

I asiatiska länder som Kina och Japan är det accepterat att äta rå fisk, vilket kan vara en stor källa till näring. Men om dessa fiskar kommer från förorenade vatten källor, kan det bli en hälsorisk.

Misshushållning

Enligt The Guardian, Asit Biswas, ordförande i tredje världen Centre for Water Management, kritiserade WHO: s mål med hänvisning till att korruption , politiska motiv och bristande erfarenhet som bidrar till dålig förvaltning var mer skada än bristen på vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org