välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en AC till DC strömförsörjning

Postad av : Ulf Friberg

Växelström (eller "AC") elektrisk energi ändrar riktning på strömmen vid en viss frekvens. Men att driva en elektrisk apparat som kräver DC el från ett vägguttag måste el från vägguttaget passera genom en likriktare krets.

en likriktare krets innehåller elektroniska apparater som kallas dioder. Dioder tillåter elektrisk ström att flyta i en riktning, vilket ändrar AC elektrisk energi i DC elektrisk energi

Du behöver:.
Tvåtråds nätsladden.
Två 1N4001 dioder.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Lödkolv.
Elektronisk löda.
Två krokodilklämman terminaler.
Två ring terminaler.
Dielektrisk (icke-polariserade) kondensator.
Step-down (115 VAC /12.
6 VAC) transformator.
Elektrisk jordning källa.


1.
Klipp tre bitar av tråd och ta bort en halv tum av isolermaterial av ändarna på varje ledare. Slip ett av krokodilklämmor över ena änden av de första tråd, och löd klippet till kabeln. Slip andra krokodilklämman över den andra änden av den första tråd, och löd klippet till kabeln slutet. Fäst en av krokodilklämmor på den första kabeln till grundstötningen källan.
2.
Twist tillsammans dioden katoden leder (som är markerade med en horisontell linje på dioden hölje) tillsammans med en av kondensatorn leder. Sätt en av ringen terminaler över tvinnad tråd leder, och löda terminalen till leder.
3.
Sätt de återstående ringkontakt av fri kondensatorn bly, och löda leda till terminalen. Anslut den fria leda krokodilklämman till kondensatorn leda.
4.
Löd en utgången av den andra kabeln till en av de sekundära terminaler på transformatorn. Löd en utgången av den tredje tråden till resterande sekundära terminalen på transformatorn. Fäst den fria änden av den andra kabeln till den första dioden anoden bly och löd anslutningen. Fäst den fria änden av den tredje kabeln till den andra dioden anod bly, och löd anslutningen.
5.
Strip en halv tum tum av isolerande material av ändarna på makten sladden. Fäst en av trådarna nätsladden till ett av de primära leder på transformatorn och löd anslutningen. Fäst den kvarvarande tråden nätsladden till de återstående primära bly och löd anslutningen.

Tips och varningar


  • spänningen över ringanslutningar kommer att vara cirka 12 V DC .
    
    Copyright © 2011 give2all.org