välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad sköldpaddor bor i Arizona?

Postad av : Charlotte Wannberg

Arizona är hem för en brokig samling av reptiler och amfibier. Bland de mer karismatiska kräldjur är sköldpaddorna, som omfattar sex inhemska arter och tre införda arter. Trots att staten är i första hand består av öken och Skur-typ livsmiljö, Arizona sköldpaddor ockupera olika livsmiljöer och inkluderar livsstilar som sträcker sig från helt marksändningar till semi-eller helt akvatiska.

Ökensköldpaddan

Desert landsköldpaddor (Gopherus agassizii) är stora landlevande sköldpaddor med en kupolformad skal och elefant-liknande ben. Dessa varelser lever längs Arizona västra gräns och de flesta av sydvästra och södra centrala Arizona, de finns på stenig bajadas, bergssluttningar, raviner och bergssluttningar. Desert landsköldpaddor federalt skyddas och staten skyddade i Arizona.

Ornate Box Turtle

Begränsat till Arizona sydöstra hörnet, utsmyckade Sumpsköldpaddor (Terrapene utsmyckade) är statliga skyddade. Dessa små land sköldpaddor har mörka, kupolformad skal, prydd med flera strålande gula linjer. Utsmyckade Sumpsköldpaddor vistas främst på slätterna, låga dalar och mjuka bajadas av halvöken gräsmarker och Chihuahuan Desert-scrub livsmiljöer.

Målad Turtle

Målad sköldpaddor (Chrysemys picta) är medelstora vattenlevande sköldpaddor med låg skal, färgat mörk oliv, grå-brun eller svart, med gula märken och röda linjer längs skalet kanten. De har mörk oliv-grå huvuden och lemmar, med många gula eller ränder grädde, och en mörk horisontellt streck genom mitten av varje öga. Även hemma i Apache County, Arizona, har målat sköldpaddor infördes för att vattenmiljöer kring Phoenix, Tucson och Cottonwood.

Arizona Mud Turtle

Hittade endast i extrema södra och centrala Arizona, Arizona lera sköldpaddor (Kinosternon arizonense) är små, semiakvatiska sköldpaddor med platt topp, kupolformad skal som är typiskt oliv, gul-brun eller brun. Utsidan skal kanten har vanligen gula markeringar och skalet undersidan är gul med två gångjärn som möjliggör tanken att stänga helt. Mud sköldpaddor stanna i allmänhet i eller nära tillfälligt vatten källor, såsom dammar, diken, nötkreatur tankar och pooler inom tvättar.

Yellow Mud Turtle

Gul lera sköldpaddor (Kinosternon flavescens) är slående lika till utseendet till Arizona lera sköldpaddor, med ett relativt tekniska undantag: Gul lera sköldpaddor har ett skal morfologi varvid den första ryggraden skölden gränser andra marginella sköld; dessa två sköldar inte ansluter i Arizona lera sköldpaddor. Gul lera sköldpaddor är begränsad till en liten del av sydöstra Arizona, där de lever Chihuahuan öken-scrub och halvöken livsmiljöer gräsmark.

Sonora Mud Turtle Sonora lera sköldpaddor (Kinosternon sonoriense) finns över sydöstra och centrala Arizona i steniga åar, bäckar, åar, dammar, boskap tankar och diken. Den Sonora lera sköldpadda skiljer sig från andra lera sköldpaddor av dess huvud och hals, som har mörk oliv färgad bakgrund med gula eller grädde markeringar kallas reticulations (andra dy sköldpaddor har vanlig gul eller gräddvit halsar och ansikten).

Spiny Softshell Turtle En verkligt besynnerliga djur, taggig softshells (Apalone spinifera) har snorkel näsor och platta, skivformiga, läderartade "skal" som når upp till 18 inches lång. De har införts för att en mängd permanent akvatiska livsmiljöer i södra och västra Arizona, inbegripet floder, dammar, kanaler och diken.

Gemensamma sköldpadda

Den stora, trögflytande gemensamma sköldpadda (Chelydra serpentina) har införts för dammar, kanaler och sjöar städer i Phoenix-området. Det sköldpadda skal är ofta täckt med lera och alger, men den naturliga färgen är typiskt oliv, brun, grå eller svart. Knäppa sköldpaddor har vassa fast käkar, långa spetsade svansar och långa klor.

Röda öron Slider

röda öron reglagen (Trachemys scripta) är inte hemma i Arizona. Lättidentifierade av röd fläck på vardera sidan av huvudet, är röda ÖRON reglagen ofta sett sola på klippor eller flytande stockar i floder, kanaler, urban sjöarna och reservoarer nära Tucson, Phoenix, Yuma och Montezuma Well.

    
    Copyright © 2011 give2all.org