välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskriva vetenskapliga opinionsundersökningar

Postad av : Jonathan Nyberg

Vetenskapliga opinionsundersökningar rättvisande och beskriva den allmänna opinionen. Den viktigaste faktorn som avgör huruvida en omröstning är vetenskaplig eller inte är om den grupp som undersöks väljs slumpmässigt. I en slumpmässigt utvald grupp, det är lantmätare, inte de tillfrågade, som väljer potentiella respondenter. Omröstningar där människor väljer att delta, såsom Internet omröstningar, är inte vetenskapliga

Randomness

I en vetenskaplig undersökning, är de människor som är tillfrågade slumpmässigt. Mark Blumenthal, skriva på Pollster. com konstaterar att slumpmässiga huvudsak innebär att varje medlem av befolkningen har lika stor chans att bli valda. Om den utvalda gruppen verkligen är slumpmässig, kan ett litet urval av 1. 000 vuxna speglar attityder miljoner.

Felmarginal

Även om en omröstning verkligen är slumpmässig, en annan opinionsundersökning som gjordes med samma metod men olika respondenter kan få ett annat resultat. Enligt Sheldon R. Gawiser, Ph. D. och G. Evans Witt, skriver för Brå på opinionsundersökningar, får varken undersökning vara fel. Varje enkät har en felmarginal, som speglar möjliga utbud av svaren i slumpmässigt utvalda gruppen. Felmarginalen minskar då antalet personer som svarar på en enkät ökar.

Andra faktorer

På vilket sätt en fråga är formulerad kan påverka ett svar, om Mark Blumenthal konstaterar att opinionsundersökare kan oense om vad som utgör neutral förhör. I vilken ordning frågor ställs också influenser svar också, och så kan tonen i frågeställaren. En nationell undersökning kan missförstås om dess respondenter hagel oproportionerligt från en region i landet.

Senaste numren

På 1990-talet hade opinionsundersökare en lätt tid att ringa hushåll, Blumenthal konstaterar, eftersom 93 procent av hushållen hade mark- baserade telefoner. Idag opinionsundersökare förlita sig på databaser fasta telefoner rapport få svar från ett oproportionerligt stort antal äldre, vita väljare. Yngre människor tenderar att förlita sig på mobiltelefoner. Bristen på svar från de yngre tillfrågade kan påverka riktigheten i omröstningar.

Vad gör en omröstning ovetenskapligt?

En ovetenskaplig undersökning är en marknad där de svarande inte väljs slumpmässigt, eller de frågor som är avsedda att framkalla en visst resultat. Exempelvis kan en Internet undersökning på en tidning webbplats, där läsarna avgöra om de vill delta, sägas endast att spegla svaren från läsare som bryr sig nog att rösta, och inte den allmänna populationen. Svaren kan vara missvisande eftersom endast personer som svarar kan vara människor som verkligen bryr sig om den frågan. I vissa fall påtryckningsgrupper eller särskilda intressen användning ovetenskaplig omröstningar och dåligt formulerade frågor opinionsundersökning att ge intryck av att deras åsikt är mer populär än det.

    
    Copyright © 2011 give2all.org