välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en elektromagnet med brytare

Postad av : Camilla Näslund

Normalt elektronerna i ett objekt snurra i olika riktningar. Men när alla elektroner i ett metallföremål snurrar i samma riktning, ett magnetfält som produceras, och objektet blir en magnet. Magnetiska fält kan förekomma naturligt (som i mineralet magnetit, magnetit eller) eller artificiellt permanentmagneter. De kan också skapas av enheter som kallas elektromagneter. Dessa magneter är mycket användbara eftersom de kan slås på och stängas av med hjälp av en strömbrytare

Du behöver:.
D-batterier (2).
Liten, nonmetal skål.
Stora spik, skruv eller annan liknande bit järn (4 inches eller 10 cm i längd).
3 -. u00BD fot eller 1 meter av single-core, isolerad koppartråd
Switch, eller 2 häftstift och ett gem.
Krokodilklämmor.
Avisoleringstänger.


1.
Skär ca 6 inches off av koppartråd med Avisoleringstänger. Ta spik eller andra metallföremål och noggrant vind längre bit koppartråd runt den. Se till att lindningarna är täta och nära varandra, och lämna dig några inches av utrullad tråd att arbeta med. Nästa, skala bort ca 1 tum (2,5 cm) av isoleringen från varje ände av kabeln.
2.
Anslut ena änden av spolen av tråd till utgången på din switch. Om du inte har en switch, linda tråd runt en häftstift, tryck den sedan till slutet av ett gem och en lämplig yta så att halshornet håller gemet till ytan, som är ansluten till kabeln. Tryck en andra häftstift i ytan nära gemet men inte röra vid den. Anslut batteriets minuspol till den negativa ingången på switchen eller-om du inte har en switch-till den andra häftstift placeras i nivå med andra änden av gemet. Du kan sedan svänga in gemet att röra den andra häftstift för att stänga växeln.
3.
Anslut batteriets pluspol till slutet av kabeln. Kontrollera att kretsen är komplett och inga kablar har lossnat. Stäng switch och testa magnet genom att försöka plocka upp små metallföremål med det.

Tips och varningar


  • Efter lindning kabeln på järnkärna, du kanske vill att tejpa ner kabeln så att den inte av misstag riva upp.
  • alltid försiktig med elarbeten. Använd endast små kraftkällor att experimentera med.
  • aldrig åverkan på batteriet. Var försiktig med hur du tråd upp dem och koppla dem när du sätter din krets bort. Öppna aldrig ett batteri eller skada höljet. Batterier innehåller farligt frätande ämnen som kan bränna huden och ögonen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org