välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

de typer av mark i Spanien

Postad av : Charlotte Wannberg

Spanien, som utgör 85 procent av den iberiska halvön, har en mängd olika jordtyper, och många av dem har hjälpt landet att vara bland världens ledande producenter av apelsiner, oliver och vin. Mycket av landets jorden är torr och stenig. Den amerikanska Library of Congress uppskattar att medan 40 procent av spansk mark är lämplig för odling av grödor, är endast cirka 10 procent av högsta kvalitet. Trots detta listig bönder framhärda genom listig bevattning. Spaniens landskap har också en del ovanliga jordar som möjliggör specialitet vinproduktion.

Marken genom geografi

Spanien har små delar av skog, främst i nordväst, och dessa innehåller i stort sett grå-brun skogsmark. Marken i skogarna i Kantabriska bergen i norra Spanien är podzolic mark, en järnrik jord liknande den dominerande mark i Wales och västra England. Marken på Spaniens centrala platå, särskilt på den östra delen, är kastanjebruna och något torr. Alluviala jordar, deponeras jord innehållande sediment genom vatten, visas i landets dalar och kustnära slätten, inklusive röda jordar längs Medelhavskusten i söder och nordost.

Sherry's Mark

lerig albariza jord visas i Jerez regionen på Spaniens sydvästra kust. Denna kalkhaltig jord innehåller kalciumkarbonat, lera och kiseldioxid. Den mineralinnehåll kom från ett innanhav som täckte Jerez regionen miljoner år sedan. Albariza mark, som följer dess latinska namn från sin vita färg, även behåller vatten, vilket gör det idealiskt för att odla druvor som slutligen i Sherry produktion, för vilken regionen är välkänd. För ett vin att kvalificera sig som Sherry, måste minst 40 procent av dess innehåll kommer från denna typ av jord.

Rocky llicorella

Llicorella är en röd skiffer som finns i Priorat regionen nära Tarragona i nordöstra Spanien. Denna lös, mineralrika jorden innehåller kvarts partiklar och vilar under den mörka matjorden i regionen. Det och andra metamorfa mark i regionen är ett resultat av vulkanisk aktivitet. Av vinproduktionen orsakar markens torra natur vinrankor att växa djupa rötter, och marken reflekterar ljus och värme på druvorna att främja sunda, även mognad.

Jordbruket utmaningar

Saline och alkaliska jordar förekommer i välj regioner Spanien. Dessa inkluderar Ebros avrinningsområde i nordost, Andalusien i söder och i mer koncentrerad områden i centrala och sydöstra Spanien, ca 600. 000 hektar totalt i landet. Salt och mineraler i denna jord begränsa gröda tillväxt, i vissa fall begränsar det helt i regioner där saltvatten eller alkali nivåerna är höga. Nivåerna är högst i regioner med lite regn, såsom Zaragoza och Lerida.

    
    Copyright © 2011 give2all.org