välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är skillnaden mellan getingar och bålgetingar?

Postad av : Camilla Näslund

Getingar är en allmän term för familjens namn Vespidae, som inkluderar gula jackor och bålgetingar. Hornets är bara en liten undergrupp av getingar, precis som boxare är en underkategori av hundar

parasitsteklar

parasitsteklar använda sina gaddar. att lägga ägg i eller på andra insekter som larver. Genom att göra detta de unga hamnar döda värd. Till skillnad från bin, kan parasitsteklar sting flera gånger.

Solitary Jakt Getingar

Solitary jakt getingar är annorlunda än andra getingar eftersom de inte bygger bon. Honan paralyserar sitt byte så hon kan föra den till boet. Hon lägger sedan ett ägg på toppen av bytet och sälar boet.

Sociala getingar

Sociala getingar, som omfattar gula jackor och bålgetingar, ofta getingar som ingår i människans sveda incidenter. De lägger ägg i ett bo precis som solitär jakt getingar gör. Gula jackor och bålgetingar missa inte deras stingers så att de kan sticka flera gånger. Dessa farliga getingar kan också bita.

Hornets

Till skillnad från andra getingar, bålgetingar bygga sina bon med pappersmassa och papper. Arbetarna använder sin saliv och tuggar det spån till en boll och sprida den i boet. Hornets arbeta tillsammans för att skydda sin koloni. Stings uppstår ofta när det är mycket snabba rörelser runt kolonin, eftersom detta anses ett hot mot befolkningen.

Diet

De flesta getingar äter andra insekter, medan andra stickande insekter som bin livnära sig på pollen eller nektar . Bald-faced Hornets är undantag, de äter nektar och juice.

    
    Copyright © 2011 give2all.org