välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

larv svamp

Postad av : Ulf Friberg

Cordyceps sinensis är en svamp som växer från mumifierade kroppar av döda larv larv det dödade. Sporer av svampen fyller kroppen av larv larv, skapar trådar som kallas hyfer, som i sin tur döda larv larv. En fruktkroppen växt kroppen växer sedan direkt från de döda larv larv panna och släpper sporer i vinden att smitta andra fjärilslarver. Caterpillar larv som tur att inte bli smittad så småningom växa till stora nattfjärilar som klassificeras som Hepilus Fabricius.

Historia

Caterpillar svamp har använts som medicin i den kinesiska kulturen i hundratals år. Det var en gång trodde att Caterpillar svamp var faktiskt en mask. Genom ytterligare vetenskapliga studier, dock var man lärt sig att det faktiskt är en svamp som ger en fruktkropp genom värd för en död larv larv. Svampen "namn på kinesiska, Dong Chong XIa CaO, översätts till" vinter mask, sommar gräs. " Således, för vintern är det en mask, och det visar att en anläggning i sommar.

Geografi

larv larven lever främst under jord i alpina gräs och landar buske. Den trivs i den tibetanska platån, som är en oerhört stor och högslätt i Centralasien och Himalaya, och det blomstrar i en höjd från 9. 000 till 16. 000 meter.

Förberedelser

I det förflutna var larv svamp torkade och mals till ett pulver eller kombineras med andra tonika vid förtäring. För närvarande är den mest genomsnittliga form av förtäring dricka buljong från en anka fylld med Caterpillar svampen sedan kokas. Vid den senare metoden är buljong trevlig både i smak och arom. Fler kreativa recept innehåller svamp godis som säljs på apotek och vid torghandel.

Funktion

Traditionellt är det troligt att intag av larv svampen kan stöd i healing så krämpor som hosta, anemi och knä-och ryggsmärtor. Men i dag är det främst används för att lindra stress eller för att öka styrka och livskraft.

Överväganden

Många lokala tibetanska bönder vinst från avverkning larv svamp och sålde den till marknaderna. Caterpillar svamp säljs i alla apotek i Kina så ofta som ginseng. Grund av den potentiella vinsten, många inhemska och utländska bönder debiteras inkassoavgift. Några län har även börjat att förbjuda obehöriga från att samla larv svamp helt och hållet, och andra är att anta samma lag.

    Previous:nothing
    Next:nackdelarna av ferrit
    
    Copyright © 2011 give2all.org